Externe

VIDEO // Răsturnare de situație! Avionul ucrainean ar fi fost DOBORÂT de o rachetă iraniană

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mai mulți jurnaliști scriu pe twitter că există dovezi clare că zborul PS752 a fost lovit de o rachetă iraniană.

Jurnalistul german Julian Ropcke scrie pe twitte că versiunea unei „erori tehnice” devine tot mai improbabilă, iar lansarea accidentală a unei rachete defensive anti-iraniene pare tot mai probabilă.

În alt mesaj, același jurnalist german opinează că în timp aeronava vira spre dreapta a fost lovită. Întreruperea comunicării cu aeronava dar și filmările sugerează că piloții n-au mai avut control după ce au fost loviți pentru că incendiul făcea ravagii la bord.

Avionul ucrainean s-a prăbușit probabil după ce ar fost lovit de o rachetă Tor-M1 fabricată din Rusia peste orașul Parand și s-a prăbușit în orașul Khalaj Abad. Zborul Ukrainian International Airlines PS752, în rusă de la Teheran spre Kiev, cu 176 de persoane la bord s-a prăbușit în Iran, la doar câteva minute după decolare de pe Aeroportul Internațional Imam Khomeini, iar oficialii spun că nu există nicio șansă de a găsi supraviețuitori.

Experții OSINT au catalogat și cartografiat unele dintre resturile jetului de pasageri ucraineni și susțin că unele resturi de la Boeing 737-800 prezintă semne ale unei lovituri de rachete. 


De asemenea, social media iraniană a publicat imagini suspecte cu epava care ar fi fost făcut aproape în locul accidentului. Epava suspicioasă găsită pe locul impactului accidentului de avion din Ucraina pare a fi secțiunea conului nasului și aripioarele de control ale rachetelor supra-aer 9M331. Este utilizat de sistemul de apărare a aerului mobil Tor-M1, fabricat din Rusia, și dispune de un sistem de ghidare radar semi-activ. Acest sistem aflat în prezent în serviciul armatei iraniene desfășurat la o bază militară în apropiere de locul accidentului.

În plus, au apărut numeroase videoclipuri de amatori care au surprins momentele finale ale aeronevei, de asemenea, mărturisesc în favoarea versiunii atacului de rachete. Un videoclip amator, realizat de agențiile de știri iraniene, a arătat un flash descendent pe un cer întunecat. Acesta a fost însoțit de comentarii conform cărora aeronava era „în flăcări” și apoi un flash mai luminos, deoarece pare să lovească la sol.

Sursa Timpul.md

loading...

Comments are closed.