Alte știri

(Video) Reacția lui Harunjen, după ce deputații ACUM-PSRM au votat demiterea sa în Parlament!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Eduard Harunjen a venit cu o reacție pentru Unimedia după ce deputații socialilști împreună cu cei din PAS și Platforma DA au adoptat proiectul de hotărâre cu privire la constatarea neîntrunirii condițiilor de numirea sa în funcția de Procuror General. Harunjen susține categoric că aceasta decizie politică nu respectă prevederile legale ale Republicii Moldova.

„Legalitatea și ilegaliateta o decide o instanță de judecată. După numirea mea în funcție de procuror general, s-au expus două instanțe de judecată – Curtea Supremă de Justiție și Curtea Constituțională… Ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament este declarație politică. Nu vreau să comentez astfel de situații, pentru că ele sunt frecvente în Republica Moldova… .Atunci când vom avea în mână această decizie, ne vom putea expune mai atent, mai profesionist, inclusiv și care vor fi pașii noștri de mai departe. Din ceea se observ, se calcă peste câteva hotărâri ale instanțelor”, a spus Harunjen.
 

Menționăm că astăzi 9 iulie, cu 56 de voturi din partea alinaței ACUM-PSRM, proiectul de hotărâre cu privire la constatarea neîntrunirii condițiilor de numire în funcția de procuror general a lui Eduard Harunjen a fost adoptat de Parlament. Pe de altă parte, democratul Sergiu Sîrbu a spus că asistăm la un caz fără precedent. „Regretăm că actuala majoritate și putere a ales o cale ilegală, metode care contravin Constituției… Nu știu dacă veți găsi un candidat la această funcție, știind că în orice moment majoritatea îl poate demite din funcție”, a spus Sîrbu de la tribuna Parlamentului.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Mai jos ascultați reacția lui Eduard Harunjen, care din cauza problemelor de sănătate la moment este internat într-un spital din Chișinău.

loading...

Comments are closed.