Social

(Video) Reacția oamenilor din stradă după ce Nata Albot a atacat polițistul, care a refuzat să vorbească în limba rusă!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Unii îl consideră erou, alții l-au acuzat de discriminare! Cazul polițistului Andrei Rotaru de la Hâncești care a insistat să discute în limba română cu șoferul din Găgăuzia a stârnit reacții în lanț în mediu online din Republica Moldova. Reporterul Telegraph, Constantin Bîrcă, a mers în stradă și a întrebat oamenii ce cred despre acest caz.

Chiar dacă activista Nata Albot din Canada și alții l-au criticat dur pe tânărul polițist, totuși majoritatea cetățenilor i-au luat apărarea. Oamenii aplaudă comportamentul de care a dat dovadă ofițerul de patrulare și nu văd nici un fel de discriminare în raport cu șoferul vorbitor de rusă.

„Un polițist cu demnitate, un polițist care știe valoarea cuvântului. Suntem un stat suveran și independent și în Constituția noastră, chiar dacă nu e modificat articolul, este hotârârea Curții Constituționale și e limba română. Și toți funcționarii ar trebui s-o cunoască, mai mult ar trebui să fie trimitere și la cei din Parlament care nu o cunosc. Dar mai ales cetățenii care s-au născut pe pământul ăsta trebuie să cunoască limba de stat”, a declarat Vasile Costiuc.

O doamnă a spus că trăim în Republica Moldova și limba noastră de stat este română, de aceea trebuie să stimăm ceea ce avem. „Când te duci într-o țară străină vorbești limba care este acolo, de exemplu dacă mergi în Rusia toți vorbesc cu tine în limba rusă, nimeni nu se adresează în limba română. Deci ești nevoit în ce țară mergi să înveți limba acelei țări. Exact așa și găgăuzii nu au decât pe pământul nostru să cunoască și limba română, măcar cu atât să stimeze Republica Moldova”, a spus femeia.

Un alt mdolovean care locuiește în Spania a declarat că el vorbește acolo limba spaniolă de atît că respectă cultura și limba țării gazdă și așa trebuie să fie și în Moldova. Todată el a spus că Nata Albot a procedat total greșit atacând ofiețerul de patrulare.

Vedeți în video de mai jos opiniile exprimate de oameni vizavi de gestul polițistului care a insistat să discute cu șoferul din Găgăuzia în limba de stat.

loading...

Comments are closed.