Externe

VIDEO // Reacția pompierilor australieni când a început ploaia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Marile dezastre naturale pot crea propriile sisteme meteo. Astfel, incendiile enorme care fac ravagii în Australia au început să provoace furtuni cu fulgere, scrie Quartz, citează agora.md.

Pe 3 ianuarie, Biroul de meteorologie din Australia a prevenit despre formarea unei furtuni puternice la sudul continentului, care va afecta statele Victoria și New South Wales.

Furtuna nu este una salvatoare, însă, ci chiar provocată de incendiile de vegetație care fac ravagii în Australia.

Potrivit specialiștilor, în momentul în care aerul fierbinte și fumul se ridică deasupra pământului și întâmpină aerul rece atmosferic, cele două componente formează norii Pyrocumulus. Acest tip de nori, întâlnit mai rar, e cunoscut pentru faptul că se mișcă rapid, provoacă vânt puternic și furtuni. Gândul despre ploaie însă este amăgitor. Cel mai des, furtunile provocate de acest tip de nori rezultă în trăsnete și fulgere, iar vântul poate sufla cu viteza de 270 de km/oră, doborând copaci. Mai mult, trăsnetul poate provoca noi focare.

„Dumnezeu a auzit strigătele de disperare a celor în nevoi. Încă o dovadă a bunătații Creatorului”– spun unii oameni.

Citește și: Emoționant: Copilul de doi ani al unui pompier ucis în incendiile australiene, a fost decorat în locul tatălui său

loading...

Comments are closed.