Editoriale

(video) Reîmprospătarea memoriei: Banii lui Dodon din Bahamas. Compania off-shore este conectată cu Federația Rusă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernarea ACUM-PSRM cere insistent demisia Procurorului General, iar în același timp Dodon a spus nu unui procuror european, fapt acceptat de Maia Sandu și Andrei Năstase. Și asta chiar dacă liderii blocului ACUM au promis moldovenilor că venirea lor la putere va aduce și un procuror european ce va face dreptate tuturor.

Mai mulți comentatori politici spun că funcția de Procuror General a revenit lui Igor Dodon, ca urmare a pactului secret semnat cu PAS și Platforma DA, ce prevede împărțirea funcțiilor în stat.

De ce nu-și dorește Dodon un Procuror General independent? E simplu!

Socialiștii s-au grupat în jurul unei afaceri secrete cu o companie off-shore conectată la Federația Rusă și creată într-unul dintre cele mai cunoscute paradisuri fiscale din lume – Bahamas. Miza a fost mare: un transfer de peste 30 de milioane de lei! Se întâmpla în timpul alegerilor din 2016. Banii au intrat în Moldova cu câteva luni înainte de prezidențiale, printr-o firmă de media. În baza unor contracte de împrumut, milioane de lei au ajuns din această companie la sponsori ai partidului. Unii dintre ei sunt politicieni și au urcat pe muntele Athos alături de liderul lor, Igor Dodon.

Mai mult decât atât, Dodon a recunoscut în birou la Plahotniuc că a primit în ultimii ani de la Moscova câte 700 000$ lunar pentru PSRM. 

Întrebarea ar fi, de ce acum, Maia Sandu și Andrei Năstase refuză să vorbească despre finanțarea PSRM-ului din off-shore? Dar noul Procuror General ales de alianța ACUM-PSRM, va avea curajul să investigheze acest caz? 

Acest material face parte din rubrica noastră de pe facebook #Reîmprospătareamemoriei. 
Sursa video: RISE Moldova 
Întreaga investigație: https://www.rise.md/articol/banii-lui-dodon-din-bahamas/…

loading...

Comments are closed.