Politică

VIDEO // Renato Usatîi a fost dat pe mâna inspectorilor de integritate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Membrii Fracțiunii Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) anunță joi, 29 aprilie, că au expediat un demers la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și la Procuratura Generală (PG) pentru a verifica averea primarului de Bălți, Renato Usatîi, scrie zdg.md

Deputatul socialist Vladimir Mizdrenco a declarat în cadrul unui briefing de presă că, în anul 2016, Usatîi a făcut mai multe donații de ordin financiar, precum și bunuri imobile.

„Astăzi o să vorbim despre un personaj din R. Moldova, un pseudo-politician care se numește baba Vanga sau primarul turist. Este vorba despre un individ al anilor 90, care s-a strecurat în politica moldovenească și o face pe marele luptător cu corupția. Împreună cu colegii am semnat astăzi o adresare către ANI și PG în care am menționat doar câteva din miracolele adevărate depistate în declarațiile de avere ale lui Renato Usatîi, pe care le-am găsit, pentru că unele nu au fost prezentate legii. În declarația pentru anul 2016, Usatîi a indicat venituri de la Primăria municipiului Bălți de circa 48 de mii de lei. În același an, Usatîi și-a cumpărat un automobil de lux în valoare de 9 milioane 300 mii de ruble rusești. Tot în 2016, Usatîi a făcut mai multe donații, printre care și suma 200 mii de lei, dar și o serie de bunuri imobile”, a spus Mizdrenco.

Anterior, Ziarul de Gardă a scris că Renato Usatîi figura într-un dosar penal în care era învinuit că l-ar fi deposedat pe bancherul rus, Gherman Gorbunțov, de pachetul majoritar la banca Universalbank din Chișinău, iar în alt dosar era bănuit de complicitate la infracțiunea de tentativă de omor la comandă asupra acestuia.

loading...

Comments are closed.