VIDEO // Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, a prezentat 10 motive pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate

Renato Usatîi, președintele Partidului Nostru

Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, în cadrul unei conferințe de presă a prezentat 10 motive, pentru care actuala guvernare trebuie să plece și să fie obținute alegeri parlamentare anticipate. Usatîi a precizat că de toate aceste eșecuri este responsabil PAS și Maia Sandu.

10 motive pentru a obține alegeri parlamentare anticipate:

1. Reforma justiției este un eșec total pentru guvernarea PAS. Această guvernare a fost votată să reformeze justiția și să aducă echitatea socială în țară pentru cetățeni. A eșuat complet, justiția nu a fost reformată – dimpotrivă, se află într-un haos complet, corupția înflorește și ea, schemele de contrabandă au fost preluate de grupările din PAS de la oamenii oligarhilor.

2. Creșteri record de prețuri și tarife, dar zero suport social. Au furat din buzunarele tuturor cetățenilor prin diferite scheme legate de gaz și alte resurse energetice. Niciodată cetățenii nu au fost nevoiți să suporte asemenea creșteri de tarife și prețuri, ca pe vremea guvernării PAS.

3. PAS cu pas spre dezastru și sărăcie. Au promis ca oamenii vor trăi mai bine și de fapt oamenii au ajuns să trăiască cea mai cumplită sărăcie. Au provocat cea mai mare inflație din ultimii 20 de ani și s-a înregistrat un număr record de moldoveni care au decis să părăsească țara.

4. Umilirea pensionarilor. Au furat pensionarii prin indexarea pensiilor mult sub nivelul inflației, i-au lăsat fără nici o protecție socială, în timp ce prețurile și tarifele au explodat.

5. PAS a mărit salariile demnitarilor și i-au lăsat pe bugetari să trăiască în sărăcie. În timp ce salariile bugetarilor sunt majorate cu doar câteva procente, demnitarii și-au majorat de câteva ori salariile proprii. Așa a înțeles PAS să aducă echitatea socială în țară.

6. Politizarea instituțiilor de drept. Au reușit să își subordoneze instituțiile de drept și să le captureze într-un mod care l-ar face invidios până și pe Plahotniuc. Independența justiției este redusă la zero, au fost votate legi antidemocratice doar pentru a putea fi numiți la conducerea instituțiilor de drept oameni care servesc interesele politice ale PAS.

7. Au compromis mass-media si libertatea de exprimare. Au redus la tăcere majoritatea instituțiilor media care erau critice la adresa guvernării. Au creat un stat polițienesc în care orice îndrăznește să critice PAS, poate fi persecutat și au transformat societatea civilă în agenți politici folosiți pentru a impune cenzura și a limita libertatea de exprimare.

8. Au promis funcționari profesioniști, dar au compromis toate concursurile pentru angajările în funcții. Nepotismul și cumetrismul au înflorit în timpul guvernării PAS. Funcțiile importante au fost date unor nepoate și verișoare, unor activiști politici incompetenți, unor oameni corupți, iar societatea a asistat la multiple scandaluri legate de eșecuri în organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor publice.

9. Integritatea PAS este doar un slogan electoral populist. PAS beneficiază de finanțări ilegale din exterior. Au promis să facă curățenie în modul în care sunt finanțate partidele, dar în realitate au creat un sistem corupt de finanțare a PAS prin diferite ONG-uri, care plătesc oameni care lucrează pentru PAS, Guvern și Președinție, oameni care fac activitate politică și sunt plătiți din bani ilegali veniți din exteriorul țării și deturnați prin ONG-uri locale.

10. PAS refuză să asculte vocea poporului. Peste 70 la sută din populația țării dorește alegeri parlamentare anticipate, în timp ce guvernarea în loc să ia în considerare nemulțumirea oamenilor, plătește sondaje falsificate pentru a manipula societatea și a arăta că lucrurile merg bine în țară.

Total
0
Shares
Total
0
Share