Politic

(video) Renato Usatîi răspunde acuzațiilor precum că ar aduce bani din Rusia cu trenul pentru finanțarea PN: „Domnule Dodon, oprește aceste PORCĂRII”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatî, a răspuns astăzi acuzațiilor precum că a adus bani cu trenul, din Rusia, pentru finanțarea partidului. Usatîi a declarat că acei bani nu au fost folosiți în campania electorală, așa cum a scris astăzi portalul scheme.md, pe care liderul PN l-a atribuit lui Igor Dodon.

Usatîi afirmă că știe despre existența acestor imagini făcute publice de „portalul lui Igor Dodon”, deoarece ar fi probe într-un dosar penal care stă de mai mult timp în sertarul procurorului general interimar.

„Eu din 2013 încoace am organizat mai multe acțiuni, am ajutat mii de oameni. Eu pot să arăt proveniența banilor. Eu am plătit impozite pentru toți banii aduși de peste hotare. Am la mine chitanțele plății impozitelor. Astfel, în iunie 2016, când eram primar de Bălți, am plătit impozite de 3 000 000 de lei, iar în 2015 – 3,4 milioane de lei. Eu am cheltuit acești bani cum am considerat de cuviință. Am ajutat oameni, am dat la școli, pentru fântâni, operații la copii etc. Au fost multe acțiuni publice, dar și mai puțin publice. Veneau oamenii la oficiu și le dădeam 50 000 de lei sau 100 000 de lei pentru ca să-și rezolve problemele lor. Majoritatea solicitărilor veneau de la organizațiile noastre raionale. Eu niciodată nu am ascuns că banii au fost aduși din afara țării și pe ce i-am cheltui”, a spus politicianul.

Potrivit lui Usatîi, această „acțiune de denigrare” a sa și a partidului pe care îl conduce ar fi fost pusă la cale de președintele Igor Dodon, care simte că „steaua” socialiștilor se stinge în cele mai mari orașe din republică, acolo unde reprezentanții PSRM vor pierde alegerile.

„Am o întrebare la procurorul general interimar, Dumitru Robu. Cum aceste video au putut să fie făcute publice? Eu nu spun că dânsul le-a făcut publice. Poate cineva dintre procurori sau polițiști a făcut-o. Poate chiar fostul șef de la Direcția Operațiuni Speciale, Valeriu Cojocaru, căruia i-am împrumutat 15 000 de euro și nu i-a mai întors. L-ați arătat pe Alexei Tulbure…Da, el a fost unul dintre oamenii pe care i-am rugat în 2015 să facă traninguri cu oamenii noștri din teritoriu. Erau bani pentru benzină. Și Iurie Muntean a organizat asemenea traninguri. Întrebarea e de ce nu au publicat și alte videouri? Sunt acolo mai multe. De ce nu au arătat-o și pe Nina Cereteu, care a solicitat 1 000 000 de lei pentru copii? De ce Dodon face acest lucru acum? A fost făcut un sondaj care demonstrează că în mai multe orașe importante, inclusiv Bălți, Fălești, Dondușeni, Glodeni steaua lor se stinge”, a precizat acesta.

Acum, potrivit lui Usatîi, șeful statului ar vrea să recurgă la tactica din 2014, atunci când „Partidul Nostru” a fost exclus din cursa electorală.

„Noi, spre deosebire de socialiști, declarăm toate cheltuielile la CEC. Rapoartele depuse de ei la CEC sunt o bătaie de joc. Ei pun 500 de lei pentru un panou publicitar, când acesta costă în jur de 6 000 de lei. Noi pentru panouri am plătit peste 600 000 de lei, iar socialiștii, care au sute de panouri, în jur de 50 000 de lei. Noi avem 13 panouri la Bălți pentru care am plătit 82 000 de lei, iar socialiștii au 20 de panouri pentru care plătesc 100 de lei pe lună pentru un panou. Noi am scris un demers la CEC vizavi de aceste lucruri, iar asta i-a enervat. Deci, domnule procuror general, faceți o anchetă și vedeți cine a organizat această scurgere de informație. Iar pe dvs., domnule Dodon, te rog să te oprești din a face porcării. Acesta este ultimul meu avertisment. Eu nu ameninț pe nimeni, dar te rog să oprești aceste porcării și nu vă jucați cu focul. Voi ați întrecut orice limite”, a conchis Renato Usatîi.

loading...

Comments are closed.