VIDEO // Replici DURE între Ilian Cașu, Ion Terguță și Valeriu Munteanu. Care a fost motivul disputei

Discuții aprinse în timpul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8. Invitații emisiunii, Ion Terguță, secretar general al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), vicepreședintele Partidului Politic „Partidul Nostru” (PN), Ilian Cașu, și președintele Uniunii Salvați Basarabia (USB), Valeriu Munteanu, și-au adus acuzații reciproce.

Ion Terguță a declarat că doar Constituția R. Moldova are acum dreptate. Ulterior, Ilian Cașu a declarat că „noi vedem prin platouri televizate mai mulți apărători ai Constituției, bandiți și hoți”. În acest context, secretarul general al PPDA a intervenit susținând că vicepreședintele PN este un politician populist.

Ilian Cașu: „Dumneavoastră, Andrei Năstase, Platforma DA, cine să vă voteze acest Guvern de salvare al Platformei DA, cine votează acest Guvern în Parlament 50+1, Cine? Cine votează Guvernul Andrei Năstase?”

Ion Terguță: „Deputații Parlamentului Republicii Moldova, mai explic încă odată. Eu pot să vă pun o altfel de întrebare. Dvs credeți că dacă vine Usatîi (n. red. liderul Partidul Nostru) în Parlament e mai bun decât alții care pleacă acum?”

Ilian Cașu: „Usatîi a făcut din primăria Bălți cea mai transparentă primărie din R. Moldova. Nu vă comparați cu domnul Usatîi, domnule Terguță. Cine vă votează Guvernul Năstase, PAS-ul, Platforma DA, PD-ul curățat, albit și mai departe cine? Că nu ajung, cine? Șor, Androneche, Socialiștii?”, întreabă Cașu.
Ion Terguță: „Știm foarte bine cine este unul și cine este altul. Dumneata nu ai înțeles un lucru. Înțeleg că ești un politician populist, foarte bine. Ne-ați făcut hoți și bandiți, ați spus că cei care apără constituția sunt hoți și bandiți”, explică Ion Terguță.
În această dispută a intervenit și liderul USB, Valeriu Munteanu care a declarat că cei din PN vor cu orice preț să ajungă la guvernare prin declanșarea alegerilor anticipate.
„Ei vor să ajungă neapărat la guvernare. Deci dacă o să ajungeți dvs. domnule Cașu să semnați un acord de coaliție cu PAS-ul, eu sunt absolut sigur că la un colț o să semneze Renato Usatîi, la alt colț o să semneze Platon, iar Grigore Caramalac o să vină de la Moscova și o să parafeze documentul acesta”, a intervenit Valeriu Munteanu, adăugând că cei de la Platforma DA ar reacționa „prea moale” la atacurile lui Renato Usatîi în adresa partidului și în adresa lui Andrei Năstase.
Vedeți mai jos emisiunea integrală:

sursa: Newsin.md

Citește și: DOC // PAS a primit refuz de la Curtea Constituțională cu privire la revizuirea hotărârii din august 2020

Total
0
Shares
Total
0
Share