(video) Reținerea a 2 cetățeni străini aflați în căutare internațională

Killeri de origine azeră aflați în căutare internațională, reținuți de poliție, moldova

În urma unei operațiuni comune a Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Inspectoratului Național de Investigații, Poliției de Frontieră și Serviciului de Informații și Securitate, la 8 mai 2018 au fost reținuți doi cetățeni de origine azeră, cu vârsta de 26 și respectiv 32 de ani, membri a unui grup criminal organizat ce își desfășura activitatea infracțională pe teritoriul Ucrainei.

Suspecții au fost anunțați în căutare de către autoritățile de drept din Ucraina, pentru comiterea unui atac armat asupra unui grup de persoane, soldat cu decesul unei persoane și rănirea alteia.
Urmare a investigațiilor efectuate s-a stabilit că bărbații au traversat ilegal frontiera Republicii Moldova, intenționând să-și perfecteze acte false, după care să părăsească teritoriul Republicii Moldova, cu destinația Turcia, pentru eschivarea de la răspunderea penală.

Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale conduce urmărirea penală pornită pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, persoanele fiind reținute pe un termen de 72 de ore. Ulterior, urmează a fi inițiată procedura de extrădare pentru a fi atrași la răspundere penală și în Ucraina.

Operațiunea a fost posibilă datorită conlucrării cu autoritățile de drept ale Ucrainei.

Total
0
Shares
Total
0
Share