Alte știri

VIDEO // Riscă până la 4 ani de închisoare dupa ce a sustras bunuri de peste 25 000 lei dintr-o locuință

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii de investigație a Inspectoratului sec. Centru din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, în urma măsurilor de investigație au reținut un tânăr de 20 ani, originar din  raionul Florești, fiind bănuit de comiterea unui furt din locuință.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Polițiștii au fost alertați pe data de 10 mai a anului curent de către proprietarul locuinței de pe str. Sihastrului, comunicând că din locuință i-au fost sustrase mai multe bunuri.  La locul faptei imediat s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. În urma cercetării la fața locului polițiștii au stabilit că făptașul a pătruns în casa prin forțarea lacătului ușii, de unde a sustras 2 telefoane mobile, carduri bancare, acte personale și bani.

Prejudiciul estimat de partea vătămată constituie 25 600 lei.

În acest context pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală iar ofițerii de investigație au dispus un șir de măsuri de investigație pentru depistarea individului. Astfel în urma măsurilor făptașul a fost identificat și reținut fiind escortat la inspectorat pentru audieri. Ulterior la domiciuliul suspectului au fost dispuse percheziții autorizate, în cadrul cărora o parte din bunuri au fost depistate și urmează a fi returnate proprietarului.

În cadrul acțiunilor procesual penale tânărul și-a recunoscut vinovăția. Este de menționat că tânărul nu este la prima abatere, anterior fiind judecat pentru infracțiuni analogice.

Actualmente acesta a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile și este cercetat penal pentru furt, care conform legislație în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

loading...

Comments are closed.