Externe

VIDEO // Românii şi moldovenii din SUA îşi cumpără arme de foc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ca reacţie la violenţele şi jafurile din Statele Unite, americanii nu au pus mâna pe telefon să sune la poliţie. Au pus însă mâna pe armele de foc, ca să îşi apere bunurile, aşa cum sunt învăţaţi din bătrâni, scrie mediafax.ro

Alex Gurdilă este un român-basarabean ce trăieşte lângă Chicago şi a văzut pregătirile. Românii şi moldovenii au intrat la joc. Unii sunt voluntari la poliţie, alţii îşi cumpără arme.

De peste 7 zile, grupuri de vandali sparg geamuri şi jefuiesc în voie în timpul protestelor. Peste 10.000 de oameni au fost arestaţi.

„Din discuţii cu alţi imigranţi, am aflat că unii vor să meargă voluntari la poliţia locală pentru a-i ajuta să lupte cu protestatarii. Alţii au zis că vor aplica pentru permis de port-armă şi sunt deja în căutare de pistol taser”, a spus Alex Gurdilă.

Pe grupurile de Facebook şi aplicaţii pentru vecini au apărut mesaje care indicau ce străzi urmează a fi atacate.

„Oamenii au stat noaptea să îşi păzească locul de trai sau afacerile cu arme. Cumnatul meu şi-a pregătit tot echipamentul folosit pentru vânat ca să reziste unui atac din partea vandalilor care nu a mai venit”, a mai declarat vloggerul.

Toate acele mesaje s-au dovedit a fi doar atât: mesaje pe internet pentru a crea panică.

loading...

Comments are closed.