Social

(video) Șase conducători auto au fost filmați cum propuneau mită polițiștilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 22-25 mai curent, ofițerii Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI în comun cu angajații INP, au documentat 6 cazuri de corupere activă exercitată asupra inspectorilor de patrulare.

Astfel, cinci incidente au avut loc în raioanele Comrat, Ștefan-Vodă și pe traseul Rezina-Orhei în timpul patrulării echipelor  mobile. Inspectorii de patrulare au stopat unitățile de transport pentru depăşirea limitei de viteză. În timpul documentării contravențiilor, conducătorii auto au propus mijloace financiare sub formă de mită între 100 și 300 de lei pentru a nu le fi întocmite procese-verbale.

Un alt caz a fost înregistrat în raionul Anenii-Noi, unde, un conducător auto a propus  inspectorilor de patrulare, mijloace bănești în sumă de 914 lei, pentru a nu fi documentat pentru conducerea mijlocului de transport în stare avansată de ebrietate.

Toți bănuiții sunt documentați pentru corupere activă (art. 325 CP al RM), iar dacă vor fi găsiți vinovați riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani și cu amendă în mărime de la 100 000 la 200 000 de lei.

Dinamica crescătoare a denunțurilor parvenite în adresa SPIA din parte angajaților MAI denotă gradul de responsabilitate și spiritul de integritate care ia amploare în sistemul afacerilor interne. În acest context, Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI, îndeamnă cetățenii să se abțină de la diferite acțiuni de corupție, iar în cazul în care cunosc sau sunt forțați să ia parte la acțiuni cu caracter corupțional să apeleze necondiționat la numărul scurt 1520.

loading...

Comments are closed.