Politică

(Video) Șase forţe unioniste din Moldova formează Blocul UNIREA, pentru a candida la alegerile locale!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Trei partide și trei asociații obșteștI și-au unit forțele și au anunțat astăzi formarea blocului „UNIREA”. Printre acestea se numără organizațiile civice „UNIREA-ONOARE, DEMNITATE ȘI PATRIE”, condusă de Vlad Bilețchi, Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei”, condusă de Anatol Ursu, Blocul Unității Naționale, condus de Ion Leașcenco, dar și Partidul Național Liberal, Partidul Liberal Reformator și Partidul „Democrația Acasă”.

Potrivit liderilor unioniști, doar prin unificarea tuturor forțelor politice și civice unioniste, va putea fi înfăptuită reîntregirea celor două maluri ale Prutului. „Nu o singură dată am auzit că unioniștii ar fi dezbinați. Astfel, lecția alegerilor parlamentare ne-a demonstrat că doar uniți vom reuși să înfăptuim reunirea. Am lăsat orgoliile deoparte și ne-am unit eforturile pentru promovarea cât mai intensivă a idealului unirii. Și nu ne oprim aici. Toți cei care împărtășesc simțirea românească, indiferent că vorbim de partide sau de segmentul civic, sunt îndemnați să ni se alăture. Unirea face puterea”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”.

Ceilalți lideri unioniști au declarat că unificarea forțelor unioniste va duce la consolidarea segmentului celor care gândesc românește. „Alegerile parlamentare au fost ca un duș rece pentru noi toți. Unioniștii nu sunt dezinați – acest mesaj îl transmitem astăzi prin crearea Blocului UNIREA”, a declarat președintele Tinerii Moldovei, Anatol Ursu.
 

„Am pornit în acest format pentru a avea reprezentativitate foarte bună atât în mediul asociativ, dar și alături de partide care și-au arătat toată deschiderea și nu au condiționat cu nimic crearea blocului „UNIREA”, a declarat președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco.

Președintele Partidului Național Liberal, Vitalia Pavlicenco, a declarat că: „Trebuie să avem o mișcare unionistă puternică, întrucât acest lucru este singura cale corectă pentru al doilea stat românesc. Îi invităm pe toți cei care îmbrățișează ideea unirii să ni se alăture”. 

 

„Lecția din cadrul alegerilor parlamentare a fost foarte dură, dar necesară pentru a înțelege că Unirea face puterea. Putem învinge doar unindu-ne eforturile comune”, a declarat președintele Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc.

Tatiana Potîng, vicepreședintele Partidului Liberal Reformator, a spus: „Avem două obiective de atins. În primul rând, avem de câștigat electoratul unionist. În al doilea rând, avem misiunea de a informa și a educa cealaltă parte a electoratului, care este încă rătăcită și îndoctrinată”. 

La final, reprezentanții entităților unioniste au semnat un protocol de colaborare și de constituire a Blocului „Unirea”.
loading...

Comments are closed.