VIDEO // Schemă de contrabandă în valoare de peste 4 milioane lei, destructurată de către Serviciul Vamal

Subdiviziunea control ulterior din cadrul Departamentului antifraudă și conformare a Serviciului Vamal a desfășurat controale la un agent economic care deține o rețea de magazine în municipiile Chișinău și Bălți, precum și la depozitul acestuia.

În rezultatul acțiunilor de control documentar și fizic au fost depistate mărfuri fără acte de proveniență legală, ce se presupune că au fost introduse ilegal în țară, ocolind posturile vamale interne de control, prin perimetrul transnistrean. Valoarea lotului de marfă depistat se estimează la peste 3,4 milioane lei.

De menționat că, agentul economic a fost identificat urmare a unei rețineri înregistrate de către ofițerii Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal. Cazul a fost înregistrat în luna februarie, când ofițerii vamali au identificat, urmărit și ulterior stopat un mijloc de transport de model ”Toyota Tundra”, ce se deplasa din regiunea transnistreană în direcția mun. Chișinău, folosind drumurile de ocolire a posturilor vamale interne.

În acel caz, în rezultatul controlului desfășurat au fost depistate articole vestimentare noi și uzate, transportate în 58 de saci, fără acte de proveniență vamală sau fiscală, în valoare de circa 1 milion lei.

Conchidem că, urmare a reținerii înregistrate de către ofițerii Echipelor Mobile și în scopul asigurării certitudinii caracterului licit al activității operatorului economic, controlul vamal a fost extins la sediul, spațiile de depozitare și comercializare a acestuia, iar în rezultat a fost destructurată schema ilegală.

Reieșind din valoarea prejudiciului constatat, a fost depusă o sesizare către Direcția urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal, pentru examinare cauzei conform competenței.

Total
0
Shares
Total
0
Share