VIDEO: Ședința de Guvern din 29 mai 2013. Maia Sandu votează PENTRU concesionarea Aeroportului Chișinău

Concesionarea Aeroportului Chișinău, Maia Sandu, Maia Sandu a votat pentru concesionare, ședința de Guvern din 29 mai 2013, sedinta de guvern concesionarea aeroportului, Vladimir Cebotari a ramas fara imunitate, imunitatea parlamentara a fost ridicata, Aeroportul International Chisinau, PAS, ACUM, Blocul ACUM, ACUM DA PAS, PDM, Prim-ministrul Maia Sandu, Veaceslav Negruta, ministrul educatiei, Ministrul Finantelor

În cadrul ședinței de Guvern din data de 29 mai 2013, s-a pus în discuție pentru prima dată și s-a votat proiectul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău și terenul aferent acestuia pentru o perioadă de 49 de ani. La acea ședință de Guvern a participat și a votat pentru și actualul Prim-ministru, pe atunci ministru al Educației, Maia Sandu.

La respectiva ședință de Guvern a fost prezent și la fel a votat pentru concesionare și fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruța. Și dacă Maia Sandu nu a scos nici un cuvânt, atunci Negruța a argumentat necesitatea concesionării Aeroportului, declarând că acesta este un lucru bun pentru Republica Moldova.

“Noi susținem întru totul acest proiect, având obiecții stric doar ce ține de relațiile cu bugetul și doar primul punct la care s-a referit domnul Viceprim-ministru cu 1%, dacă se are în vedere 1% din cifra de afaceri sau volumul de vânzări, așa ar fi trebuit să fie stabilit și aici: 1% din volumul de vânzări. Deoarece cum e scris 1% din venitul realizat, venitul realizat fiind un termen financiar diferit decât volumul de vânzări, care se reflectă în documentația financiară. Dacă asta s-a avut în vedere, 1% din cifra de afaceri, atunci așa să fie și în regulament și este totul perfect.”, a declarat Veaceslav Negruța.

Împotriva proiectului a votat doar fostul bașcan al Găgăuziei, Mihail Formuzal.

„Care este scopul de a oferi în concesie o găină care aduce ouă de aur? Care este sensul să dăm acest business profitabil în mâinile cuiva? Atunci când mă gândesc la concesie, îmi vine în minte Alaska și regiunea transnistreană, care tot s-a propus să fie concesionat. Oamenii o să spună că Guvernul împart bunurile statului și vând Aeroportul Chișinău. Aceste decizii trebuie să fie luate în situație de stabilitate politică, nu în plină criză politică”, a punctat atunci Formuzal.

Amintim că pe data de 19 septembrie curent, democratului Vladimir Cebotari i-a fost ridicată imunitatea parlamentară, fiind acuzat de comiterea unei infracțiuni în timpul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Cebotari a declarat de la tribuna Parlamentului că el și întreaga comisie din care făcea parte, doar a executat o hotărâre de Guvern votată inclusiv de Maia Sandu. Este de menționat că ceilalți membri ai comisiei din care făcea parte Cebotari în anul 2013 nu au fost nici măcar audiați.

 

 

Total
0
Shares
Total
0
Share