(Video) Şeful Poliției de Frontieră din Moldova, Fredolin Lecari, a întreprins o vizită la Washington

Şeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a întreprins o vizită la Washington

Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a efectuat în perioada 10 – 13 septembrie curent, o vizită de lucru la Washington D.C., SUA. Agenda vizitei a inclus o serie de discuții cu partenerii americani, de pe filiera instituțiilor de aplicare a legii, privind prioritățile de cooperare bilaterală pe dimensiunea de securitate și combatere a criminalității transfrontaliere, transmite hotnews.md.

În context, șeful Poliției de Frontieră a avut întâlniri de nivel înalt cu Directorul Biroului Federal de Investigații SUA (FBI), Christopher A. Wray, leadershipul Departamentului Justiție al SUA, Directorul Biroului Național Principal INTERPOL, Wayne Salzgaber, Asistentul adjunct Secretarului de Stat SUA pentru Afaceri Internaționale în domeniul aplicării legii și combaterii traficului de droguri, Brooke Darby, ș.a.

În discuțiile purtate cu oficialii americani s-a apreciat cooperarea foarte bună, existentă în domeniul securităţii, dar și la toate nivelele de conlucrare între agențiile de aplicare a legii din Republica Moldova și SUA. Totodată, au fost abordate perspectivele concrete de consolidare a parteneriatelor moldo-americane, inclusiv prin prisma amenințărilor la adresa securității internaționale.

Interlocutorii au salutat succesele și beneficiile reciproc avantajoase, înregistrate în urma multiplelor proiecte derulate în parteneriat cu instituţiile şi agenţiile de aplicare a legii din SUA, în special suportul consistent oferit Poliției din RM și nu doar, pe domeniul pregătirii profesionale.

Un punct important pe agenda acestei vizite l-a constituit participarea Șefului Poliției de Frontieră, alături de Ambasadorul RM în SUA, E.S. Cristina Balan, la Ceremonia de absolvire a cursului de leadership al Academiei Naționale FBI SUA (FBI NA) de către Cristina Schimbov, Președinta Asociației Femeilor din Poliție. Este prima doamnă din echipa Poliției naționale care a fost acceptată la cursurile FBI NA, alături de alți 200 de angajați ai serviciilor polițienești din 25 de țări. Evenimentul s-a desfășurat ieri, 13 septembrie curent, la Quantico, Statul Virginia, SUA.

De menționat că domnul Fredolin Lecari se numără printre primii absolvenți ai Academiei Naționale FBI din SUA, cu finisarea cursului în anul 2015. În marja vizitei sale de lucru, șeful Poliției de Frontieră a participat în calitate de invitat la Ceremonia de comemorare a victimelor atentatului terorist din 11 septembrie, care avut loc la Departamentul Justiției SUA și oficiată de Jeff Sessions, Procurorul General SUA.

Total
0
Shares
Total
0
Share