VIDEO // Sergiu Cebotari îi datorează scuze publice și 20 MII lei lui Eugeniu Nichiforciuc. Care este motivul

Deputatul PDM Eugeniu Nichiforciuc susține că a atacat în instanță de judecată acuzațiile fostului angajat de la Poșta Moldovei Sergiu Cebotari, precum că ar fi fost implicat în scheme de contrabandă.

Nichiforciuc spune că a decis să acționeze după ce fiul său, văzând șirile la tv, l-a întrebat: „Tata, tu ești contrabandist?”. Acum, Cebotari i-ar datora despăgubiri materiale de circa 20 de mii de lei. Declarațiile au fost făcute la emisiunea Puterea a Patra la N4.

Nichiforciuc susține că acuzațiile au avut context politic, fiind făcute în momentul în care Sergiu Cebotari adera la Platforma Demnitate și Adevăr. „A vrut cumva, cred eu, să se manifeste ca să fie luat mai în serios acolo”, susține democratul.

Deputatul spune că, fiind sfătuit de colegi să nu dea importanță unor eventuale calomnii, nu a dat atenție acuzațiilor lui Cebotari. „Eu chiar acceptasem această situație. Pur și simplu să o ignor și să nu răspund. Asta până feciorul meu mai mare, a văzut aceasta la tv și m-a întrebat: „Tata, tu ești contrabandist?”. Pentru mine aceasta a fost un semnal foarte clar că lucrurile trebuie schimbate”, spune democratul.

Potrivit deputatului, acuzațiile au fost atacate în judecată și a câștigat cauza, decizia fiind irevocabilă. Nichiforciuc susține că Cebotari trebuie să-și ceară scuze publice, să dezmintă informația și să-i ofere despăgubiri morale de circa 20 de mii de lei. „Important este că mi-am păstrat numele, pentru că niciodată nu am fost implicat în scheme de contrabandă”, a punctat Nichiforciuc.

Menționăm că, acum câțiva ani, Sergiu Cebotari a dezvăluit informații despre o posibilă schemă de contrabandă cu anabolizante prin intermediul Poștei Moldovei. Din spusele lui Cebotari, zilnic, în SUA erau expediate colete cu substanțe stupefiante. Atunci a fost menționat și numele deputatului Eugeniu Nichigorciuc, ca participând la acțiunile de contrabandă. Acuzațiile, însă, nu și-au găsit confirmare.

Citește și: Cât costă grupul PRO-MOLDOVA? Eugeniu Nichiforciuc dezvăluie sumele pentru care au fost „cumpărați” ex-deputații din PD

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share