Economic

(Video) Sergiu Cioclea își dă demisia din funcția de Guvernator al Băncii Naționale!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Știre de ultima oră! Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, și-a anunțat demisia în cadrul unui briefing de presă, cu câteva minute în urmă. Cioclea a spus că va pleca din funcție pe 30 noiembrie, astfel că de la 1 decembrie funcția de șef la BNM va rămâne vacantă.

„Vreau să mulțumesc domnului ministru de finnanțe Octavian Armașu, doamnei viceguvernator Cristina Harea și domnului prim-viceguvernator Vladimir Munteanu. De asemenea, vreau să mulțumesc tuturor care au avut încerdere în mine dar și angajaților BNM”, a declarat guvernatorul BNM.

Oficialul a precizat că e vorba de un briefing, nu de o conferință de presă, și prin urmare nu a răspuns la întrebări din partea jurnaliștilor.

Amintim că Sergiu Cioclea a fost ales în funcția de guvernator BNM în luna martie 2016, în urma unui concurs la care au participat mai mulți candidați. În perioada mandatului său au fost făcut cele mai importante reforme în sistemul bancar al RM din ultimii ani, ca urmare a „furtului miliardului”.

loading...

Comments are closed.