Alte știri

VIDEO // Sergiu Mocanu: Conform logicii președintelui, mandatul Maiei Sandu nu trebuia validat, pentru că printre votanții săi sunt și violatori, ucigași și pedofili

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul partidului Antimafie, Sergiu Mocanu spune că decizia președintelui Maiei Sandu de a respinge canidatul la funcția de prim-ministru al majorității parlamentare este lipsită de logică, transmite Telegraph.md

Mocanu spune că Maia Sandu a refuzat aberant candidatura Marianei Durleșteanu, făcând referire la faptul că șeful statului are suspiciuni referitor la deputații care au propus-o pe Durleșteanu.

Or, decizia Curții Constituționale, din 22 aprilie 2013 la care a făcut referire Maia Sandu, spune că președintele poate să refuze candidatura premierului dacă are spuspiciuni vizavi de integritatea candidatului propus, nu și referitor la integritatea celor care urmează să-și dea votul pentru candidatul în cauză.

Conform acestei logici, declară Mocanu, mandatul de președinte al Maiei Sandu nu trebuia validat, pentru că printre alegătorii actualului președinte se numără și cetățeni cu o dubioasă integritate morală, gen pușcăriași, ucgași, pedofili etc.

Maia Sandu propune un candidat care acumulează zero voturi. Face consultări cu partidele politice. Ăștia vin cu două candidaturi.

Vin 54 care au semnat pentru un candidat, acum facem abstracție de tot, de Dodon, de Șor, de toți absolut, vin 54 care au semnat și spun: Doamna președinte, noi suntem co-decidenți, spun juriștii, noi decidem, tu iei decizia noastră și o propui, hai să vedem ce facem, iată avem 54 de semnături pentru un candidat.

Vine alt deputat acolo – Slusari, care iarăși a spus o chestie acceptabilă, exact în limitele Constituției, spune: Doamna președinte, și noi avem un candidat, din întâmplare ăsta era Prostul Satului (Andrei Năstase – n.r.), dar nu contează, și noi avem un cadidat, da, noi pentru candidatul ăsta nu avem voturi, dar dacă dvs. îl desemnați, noi ne angajăm să căutăm voturile astea în Parlament.

Ăștia vin cu chestiuni valabile, deci cu toate-n față, ei spun: avem candidați ș. a. m. d. Ea (Maia Sandu – n.r.) iese la o conferință de presă și spune că respinge candidatura propusă de cei 54 de deputați și pe ce motiv repinge candidatul acesta?

Ea spune: eu resping candidatura propusă de ăștia, pentru că printre ei sunt sechestrați, sunt cei pe care eu îi bănuiesc de lipsă de integritate… Și ea face referință la o decizie a CC din 22 aprilie 2013, când CC a spus că președintele statului poate respinge candidatura prim-ministrului, dacă are suspiciuni asupra integrității lui, a candidatului. Ea respinge candidatura majorității parlamentare pe motive de suspiciune asupra celor care ar urma să voteze pentru candidatul ăsta.

Păi, dacă mergem pe asemenea logică, ar urma că mandatul Maiei Sandu nu trebuia să fie validat, pentu că printre cetățenii RM care au votat pentru ea, au fost oameni cu antecedente penale, au votat și cei din pușcării, printre dânșii sunt violatori, pedofili, ucigași și asupra lor nu planează suspiciuni de lipsă de integritate morală? Ce există certitudine că cei care au votat pentru Maia Sandu, o parte din ei sunt așa cum vedem, adică sunt ucigași, n-au integritate morală, păi, dacă mergem pe aceeași logică mandatul Maiei Sandu nu trebuia validat.” a declarat Sergiu Mocanu, în cadrul unei emisiuni online.

Citește și: Guvernul salvator al Maiei Sandu nici nu are de gând să lucreze. Gavrilița: Cabinetul de miniștri va demisiona

loading...

Comments are closed.