VIDEO // Serviciul Vamal anunță o captură de aproape 1 500 000 țigări, fără acte, găsite în mașina unui bărbat de 63 de ani

Ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal de comun cu procurorii PCCOCS anunță o captură de aproape 1 500 000 țigări fără acte de proveniență, urmare a opririi unei mașini, la intrare în Grătiești, Chișinău și perchezițiilor care au urmat.

Dosarul penal a fost pornit pe faptul contrabandei cu mărfuri accizate.

Astfel, urmare a măsurilor speciale de investigație, la intrarea în comună, oamenii legii i-au solicitat regulamentar șoferului să oprească.

Acesta, însă, a refuzat să se supună cerinței, după care a provocat un accident rutier, după care intenționat a tamponat cei doi ofițeri vamali care-l urmăreau.

După percheziționarea mijlocului de transport, oamenii legii au ridicat 120 000 țigări în interiorul acestuia. În baza probelor acumulate, au urmat alte percheziții în municipiul Chișinău – la domiciliu, cât și într-un camion folosit pe post de depozit al cutiilor de țigări transportate – de unde au fost ridicate alte peste 110 000 și, respectiv, peste 1 300 000 țigări.

Șoferul are vârsta de 63 de ani, iar în 2017 a fost condamnat de Judecătoria Ungheni pentru tentativă de contrabandă cu țigări, cu suspendarea executării pedepsei. Investigațiile continuă, timp în care acesta beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share