VIDEO: Slusari confirmă că firma lui Alexei Greceanâi figurează în raportul „Kroll 1”

ACUM, PSRM, ACUM PSRM, Maia Sandu, Nastase, Dodon, BEM, Zinaida Greceanîi, Raportul Kroll, Kroll 1, Kroll 2, furtul miliardului, Șor, Alexandr Slusari,

O companie care ar fi aparținut lui Alexei Greceanâi, soțul liderului PSRM, Zinaida Greceanâi, președintele Parlamentului, se numără printre firmele care au accesat credite neperformante de la băncile devalizate.

Informația a fost confirmată de către Alexandru Slusari, președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar și investigării fraudei bancare.

„În raportul „Kroll 1” am văzut denumirea firmei pretins legate de Greceanâi”, a confirmat Slusari, menționând că în raport nu era indicat cine era beneficiarul sau administratorul companiei.

Alexandru Slusari a mai declarat că va adresa mâine un demers către organelor abilitate și va cere ca acestea să se expună pe marginea proprietarilor companiei. În conferința de presă, Slusari a prezentat mai multe informații de la BNM, care vizează perioada 7-27 noiembrie 2014.

„Ceea ce s-a întâmplat în noiembrie 2014 în sistemul bancar a fost mai mult decât un dezmăț, a fost o crimă foarte gravă”, a declarat Slusari.

În același timp, deputatul Ilan Șor, președintele Partidului Politic ȘOR, a criticat declarațiile ambigue ale lui Alexandru Slusari și a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe documente, inclusiv copia contractului de creditare, care dovedesc faptul că firma lui Greceanâi a accesat credite de la BEM.

Șor îl critică pe Slusari că nu vede ceea ce demult a văzut opinia publică.

„Acest individ (Slusari n.r.), pus să conducă Comisia pentru investigarea fraudei bancare, este un diletant și demonstrează nu o singură dată acest fapt”, a scris Șor.

Ilan Șor a menționat că juriștii săi vor transmite toate copiile documentelor care confirmă implicarea lui Alexei Greceanâi în schemele de devalizare a băncilor moldovenești.

Recent, Ilan Șor a declarat că Zinaida Greceanâi ocupa postul de prim-ministru când, în 2008, i-a fost acordat creditul firmei soțului ei, Alexei Greceanâi.

Anterior, „Ziarul de Gardă” menționa într-o investigație că firma „Alsvit-print” a luat un credit de 40 de milioane de lei în 2011. Firma era fondată de o companie off-shore, dar acte oficiale demonstrează că beneficiar al acestei companii străine este Alexei Greceanâi. Iar Ziarul NAȚIONAL scria că Alexei Greceanâi a fost membru al Consiliului de Administrație al Companiei Fabrica de Vin din Cojușna, care a fost creditată cu 1,63 milioane euro și 500 000 de dolari americani. În 2010, această fabrică și-a declarat falimentul. În 2011, firma off-shore „Alsvit-Print”, înregistrată în Cipru, al cărei proprietar-beneficiar era Alexei Greceanîi, a luat un nou credit, în valoare de 40 milioane lei, tot de la BEM, chipurile, pentru a răscumpăra gajul Fabricii de Vinuri din Cojușna.

Total
0
Shares
Total
0
Share