Alte știri

VIDEO: Slusari confirmă că firma lui Alexei Greceanâi figurează în raportul „Kroll 1”

Pinterest LinkedIn Tumblr

O companie care ar fi aparținut lui Alexei Greceanâi, soțul liderului PSRM, Zinaida Greceanâi, președintele Parlamentului, se numără printre firmele care au accesat credite neperformante de la băncile devalizate.

Informația a fost confirmată de către Alexandru Slusari, președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar și investigării fraudei bancare.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„În raportul „Kroll 1” am văzut denumirea firmei pretins legate de Greceanâi”, a confirmat Slusari, menționând că în raport nu era indicat cine era beneficiarul sau administratorul companiei.

Alexandru Slusari a mai declarat că va adresa mâine un demers către organelor abilitate și va cere ca acestea să se expună pe marginea proprietarilor companiei. În conferința de presă, Slusari a prezentat mai multe informații de la BNM, care vizează perioada 7-27 noiembrie 2014.

„Ceea ce s-a întâmplat în noiembrie 2014 în sistemul bancar a fost mai mult decât un dezmăț, a fost o crimă foarte gravă”, a declarat Slusari.

În același timp, deputatul Ilan Șor, președintele Partidului Politic ȘOR, a criticat declarațiile ambigue ale lui Alexandru Slusari și a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe documente, inclusiv copia contractului de creditare, care dovedesc faptul că firma lui Greceanâi a accesat credite de la BEM.

Șor îl critică pe Slusari că nu vede ceea ce demult a văzut opinia publică.

„Acest individ (Slusari n.r.), pus să conducă Comisia pentru investigarea fraudei bancare, este un diletant și demonstrează nu o singură dată acest fapt”, a scris Șor.

Ilan Șor a menționat că juriștii săi vor transmite toate copiile documentelor care confirmă implicarea lui Alexei Greceanâi în schemele de devalizare a băncilor moldovenești.

Recent, Ilan Șor a declarat că Zinaida Greceanâi ocupa postul de prim-ministru când, în 2008, i-a fost acordat creditul firmei soțului ei, Alexei Greceanâi.

Anterior, „Ziarul de Gardă” menționa într-o investigație că firma „Alsvit-print” a luat un credit de 40 de milioane de lei în 2011. Firma era fondată de o companie off-shore, dar acte oficiale demonstrează că beneficiar al acestei companii străine este Alexei Greceanâi. Iar Ziarul NAȚIONAL scria că Alexei Greceanâi a fost membru al Consiliului de Administrație al Companiei Fabrica de Vin din Cojușna, care a fost creditată cu 1,63 milioane euro și 500 000 de dolari americani. În 2010, această fabrică și-a declarat falimentul. În 2011, firma off-shore „Alsvit-Print”, înregistrată în Cipru, al cărei proprietar-beneficiar era Alexei Greceanîi, a luat un nou credit, în valoare de 40 milioane lei, tot de la BEM, chipurile, pentru a răscumpăra gajul Fabricii de Vinuri din Cojușna.

loading...

Comments are closed.