(video) Socialistul Vladimir Țurcan, președintele Curții Constituționale: “NU este important cum se numește limba ce o vorbim”

Vladimir Turcan, PSRM, in ce limba vorbeste Turcan, limba de stat, hotararea CC privind limba de stat, Maia Sandu, Andrei Nastase, ACUM, PAS, PPDA, platforma DA, limba romana, ziua limbii romane, ziua limbii, CC, dezoligarhizare, depolitizare, capturarea institutiilor de stat

Socialistul Vladimir Țurcan, care a fost astăzi ales în calitate de Președinte al Curții Constituționale, a făcut primele declarații în fața presei din noua postură. Socialistul, care deja reprezintă Înalta Curte, a surprins neplăcut atunci când a declarat că nu este important cum se numește limba de stat a Republicii Moldova.

Fiind întrebat în ce limbă vorbește, Țurcan a declarat că acest lucru nu este important.

“Eu consider că nu este important cum se numește limba. Principalul că acei care o vorbesc și se înțeleg unii pe alții, să facă tot ce este posibil ca Republica Moldova să fie într-adevăr un stat suveran, independent și prosper.”, a declarat deputatul PSRM, Vladimir Țurcan, președinte al Curții Constituționale.

Fiind întrebat anterior în plenul Parlamentului în ce limbă vorbește, Vladimir Țurcan a declarat că el vorbește în limba moldovenească.

Amintim că anterior, pe data de 5 decembrie 2013, Curtea Constituțională a pronunțat hotărârea privind interpretarea articolului 13 alin. (1) din Constituție în coraport cu Preambul Constituției și Declarația de Independentă a Republicii Moldova. Potrivit Hotărârii CCM din 5 decembrie 2013, denumirea corectă a limbii vorbite in Republica Moldova este limba română.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share