Alte știri

(video) Solidaritate sau populism ieftin? Dorin Chirtoacă promite că va dona 50 de euro pentru reparația catedralei Notre Dame din Paris

Pinterest LinkedIn Tumblr

A îndemnat oamenii pe facebook ca să doneze pentru reparația catedralei Notre Dame, dar singur încă nu a contribuit cu nimic. Este vorba despre președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, ce a declarat ieri în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4, că abia urmează să doneze până la 50 de euro pentru reconstrucția catedralei Notre Dame, după ce va găsi un cont bancar în acest sens.

„Din câte am înțeles, acolo s-au adunat bani mai mult decât este necesar, probabil, e o competiție între miliardari… Trebuie să vedem contul unde urmează să fie transferați banii și desigur că o să fac un transfer în semn de solidaritate.”, a declarat Chirtoacă.

Întrebat de moderatorul emisiunii, Gheorghe Gonța, cât va constitui suma donată, Chirtoacă a spus că va fi până la 50 de euro.

„Cred că până la 50 de euro, pentru a arăta că suntem alături de poporul francez, care a fost alături de noi sute de ani.”, a punctat liderul PL.

Amintim că catedrala Notre-Dame din capitala franceză a fost devastată timp de 12 ore, începând de luni seară, de un incendiu violent care i-a afectat puternic structura şi a făcut să se prăbuşească turla sa în formă de săgeată, cu o înălţime 93 de metri.

Construcţia, care datează din secolul al XII-lea, este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO care atrăgea milioane de turişti în fiecare an. Până în prezent pentru reconstrucția edificiului s-a adunat peste 1 miliard de euro.

loading...

Comments are closed.