VIDEO // Soluția Partidului ”ȘOR” pentru criza energetică din Republica Moldova: Energia electrică – de aproape șapte ori mai ieftină

Partidul „ȘOR” are soluția rezolvării crizelor energetice din țară. Este vorba despre centralele nucleare modulare mici, care vor oferi Moldovei independența energetică de care are nevoie.

Aceste tipuri de centrale sunt bazate pe o tehnologie modernă, sigură şi de încredere. Au beneficii de mediu dovedite, pentru că produc energie fără emisii CO2.

În același timp, beneficiile sociale şi economice sunt majore. Trei centrale sunt suficiente pentru a asigura întreaga populație a Moldovei cu energie ieftină și sigură. Construcția fiecărei centrale costă în jur de 250 de milioane de euro. Drept comparație, în mai puțin de două luni, Moldova a plătit pentru consumul de gaze aproape 100 de milioane de euro.

Energia electrică produsă va fi de aproape șapte ori mai ieftină. Practic, oamenii nu vor plăti aproape nimic pentru energia consumată. Treptat, oamenii își vor putea instala în case cazane electrice pentru a-și încălzi locuințele. Mai mult, pensionarii și cei din familiile defavorizate vor fi scutiți în general de la plata energiei electrice.

https://www.youtube.com/watch?v=LQPTlSSM1tw

Total
0
Shares
Total
0
Share