(VIDEO) Sonda Kepler a descoperit 20 planete care pot fi locuibile si orbitează stele de mărimea aproximativă a soarelui

NASA, Sonda Kepler , univers, pământ, agenție cosmică, soare, planete

Această descoperire din afara sistemului nostru solar este rară, deoarece planetele ar putea fi similare ca mărime cu Pământul, ceea ce înseamnă că ar putea avea apă pe suprafeţele lor şi eventual ar putea suporta forme de viaţă. Datele culese de telescopul spațial Kepler ne arată încă 20 planete pe lîngă cele 7 descoperite în februarie 2017 în cadrul sistemului TRAPPIST-1, care posibil pot suporta viață.

Lista lumilor potențiale include mai multe planete care orbitează stele precum soarele nostru. Unele din aceste planete recent descoperite au nevoie de o perioada relativ lunga pentru a incheia rotatia in jurul orbitei, cea mai lunga rotatie fiind de 395 de zile pământene, unele pot avea rotatii de citeva saptamini sau chiar luni pamintene. Cea mai rapidă rotatie înregistrată in jurul orbitei stelei este de 18 zile pamintene.

Exoplaneta cu 395 de zile pe an este cea mai primitatoare “noua” lume din lista planetelor recent descoperite, a spus Jeff Coughlin, conducatorul echipei Kepler care recent împreună cu echipa au realizat această uimitoare descoperire. “Noua” planeta este numita KOI-7923.01 care are 96% din marimea pamintului si este putin mai rece.

Temperatura mai scazută a acestei planete decit cea pe pamint se datoreaza distantei de la steaua in jurul careia se roteste si faptului ca steaua data este putin mai rece decir soarele nostru. Asta ar insemna ca clima pe KOI-7923.01 este aproximativ ca in regiunea tundra de pe pamânt, dar asta este destul pentru ca pe planeta data sa existe apa, estenta vietii pe pamânt, așa cum noi știm.

“Daca ar fi sa alegem in ce directie sa trimitem o nava spatiala, KOI-7923.01 este cea mai buna optiune la moment,” a spus Coughlin.

Total
0
Shares
Total
0
Share