Politic

VIDEO // Șor, despre pasivitatea Guvernului privind prețurile pentru carburanți: ”Prieteni, răbdarea noastră are și ea limite”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Partidului Politic ”ȘOR”, Ilan Șor a criticat dur inactivitatea și pasivitatea autorităților referitor la criza din domeniul produselor petroliere de la noi din țară, transmite Telegraph.md

Șor spune că a trecut o săptămână de când a propus reducerea în jumătate a accizelor la importul carburanților și scăderea TVA pentru produsele petroliere, de la 20 la 8%.

Am argumentat că, prin aplicarea acestei măsuri, am putea ieftini cu minimum 5 lei prețul pentru benzină și motorină, care generează alte scumpiri în lanț. Doar că guvernarea noastră continuă să fie surdă și mută și nu mișcă un deget să oprească acest dezmăț.

Estonia, Franța, Ungaria și Polonia au decis reducerea accizelor pentru carburanți, ca să ieftinească benzina și motorina. Și România examinează această posibilitate. Au făcut exact ce-am propus noi și ceea ce guvernarea noastră incompetentă a spus că nu-i posibil. Toate aceste țări sunt membre ale Uniunii Europene. Spun asta în special pentru primatele de la Guvern, care cică se raportează la UE, dar fac totul invers.

Prieteni, răbdarea noastră are și ea limite. Le-am intrat în situație acestor impostori și am încercat să fim cât mai constructivi, ca să ajutăm la depășirea acestor crize majore. Le-am dat mură în gură, pe pași, ce trebuie de făcut ca să oprim scumpirile și să ajutăm populația. Maia Sandu și toată garnitura ei de derbedei însă, nu doar că nu au făcut nimic, dar și au respins toate inițiativele noastre în mod brutal și cinic, scuipând fără rușine în obrazul unui popor întreg.

Cât vom mai tolera această bătaie de joc? Poate e vremea să le spunem STOP!, clar și răspicat, dacă nu înțeleg cu binișorul?”, a declarat Ilan Șor.

loading...

Comments are closed.