VIDEO // Speriați, oamenii săreau de la balcoane. Circa 20 de persoane au fost rănite în urma unui cutremur puternic în Turcia

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 5,3 s-a produs joi în estul Turciei, la o adâncime mică, potrivit agenției seismologice din Turcia. Seismul a avut loc la ora locală 20:48, iar epicentrul a fost localizat la 10 kilometri sud-sud-vest de Malatya și la 131 km nord-nord-vest de Șanlîurfa, scrie Digi24.ro

Potrivit Centrului Seismologic European pentru Mediterana (EMSC), cutremurul a avut o magnitudine de 5,2, iar adâncimea la care s-a produs a fost de 11 kilometri. Agenția seismologică turcă transmite că seismul a avut magnitudinea de 5,3, iar adâncimea la care s-a produs a fost de 7 kilometri.

Mulți oameni au ieșit speriați pe stradă imediat după cutremur. O clădire din districtul Battalgazi care era nelocuită s-a dărâmat, iar un copil care trecea pe lângă ea în acel moment a fost rănit și a fost transportat la spital.

Există, de asemenea, câteva cazuri de oameni care au sărit speriați de la balcon, a transmis guvernatorul Malatya, Ersin Yazici, citat de Anadolu.

„Deocamdată nu există pierderi de vieți omenești. Din cauza fricii, a panicii și a săriturilor de la înălțime, 22 dintre cetățenii noștri au fost ușor răniți. Le doresc cetățenilor noștri răniți însănătoșire grabnică. Fie ca Dumnezeu să ne protejeze țara de tot felul de dezastre”, a spus Yerlikaya.

Turcia a fost lovită în 6 februarie de un cutremur de suprafață cu magnitudinea de 7,8 care a afectat grav sud-estul Turciei și nordul Siriei, soldându-se cu moartea a peste 50.000 de persoane.

Total
0
Shares
Total
0
Share