VIDEO // Ștefan Gligor: Confirm faptul că Procuratura Anticorupție refuză să vadă infracțiunile

Într-o declarație recentă, Ștefan Gligor, președintele Partidului Schimbării, a adus în atenția publicului situația alarmantă a dosarului Hotelului Național, catalogând-o drept o rușine națională. Declarația lui Gligor vine în urma afirmațiilor făcute de Iulian Rusu, directorul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), referitoare la blocarea investigației acestui dosar de către Procuratura Anticorupție.

Gligor a susținut în mod clar declarațiile lui Rusu și a adăugat că Procuratura Anticorupție refuză să investigheze infracțiunile comise de Primăria municipiului Chișinău și alte instituții implicate. El a subliniat, de asemenea, faptul că nu s-a efectuat o investigație adecvată asupra implicării lui Vlad Andronachi, proprietarul majoritar al Hotelului Național, și a lui Ilan Șor în obținerea autorizației de demolare a complexului, precum și în cazul presupusei tentative de escrocherie și delapidare a 0,7 hectare de teren public de pe strada Ștefan cel Mare. Există și suspiciuni cu privire la comiterea infracțiunilor de corupere pasivă și activă.

În vara anului 2021, Ștefan Gligor, împreună cu alți colegi, a investigat problema Hotelului Național și a depus o plângere penală în acest sens. Cu toate acestea, procesul penal inițiat în urma plângerii lor a fost clasat de către CNA și Procuratura Anticorupție în noiembrie 2021, fără ca Gligor și ceilalți reclamanți să fie informați cu privire la acest lucru. După contestații și reluarea procesului, dosarul a fost clasat a doua oară în mai 2022, fără ca Gligor să fie informat.

În martie 2023, Gligor a adresat un demers oficial către Veronica Dragalin, în care a descoperit că procesul a fost clasat fără cunoștința sa. El a contestat această decizie și a depus probe noi, însă a primit un refuz semnat de către Dragalin. Ca urmare, Gligor a contestat ordonanța emisă de aceasta la judecătorul de instrucție și a obținut o ședință de judecată programată pe 23 mai.

El a apelat la cetățeni să fie conștienți de această rușine națională și să se implice în sprijinirea investigației corecte și transparente a cazului. Gligor a reiterat că lupta împotriva corupției și a abuzurilor este una dintre prioritățile Partidului Schimbării și că vor continua să acționeze pentru a aduce lumină în acest caz și pentru a obține dreptate pentru cetățeni.

Total
0
Shares
Total
0
Share