VIDEO // SUA salută deschiderea negocierilor pentru achiziționarea terenului fostului Stadion Republican

Statele Unite ale Americii salută cu entuziasm decizia guvernului Republicii Moldova de a deschide oficial negocierile pentru achiziționarea terenului de pe strada Tighina în scopul construirii unei noi ambasade a SUA și a unui parc public aferent. Pe acel teren s-a aflat Stadionul Republican.

”Statele Unite salută decizia guvernului Republicii Moldova de a deschide oficial negocierile cu guvernul SUA privind achiziționarea terenului de pe strada Tighina în scopul construirii unei noi ambasade a SUA și a unui parc public aferent. Suntem încântați să continuăm să avansăm către o prezență a Ambasadei SUA la Chișinău care să reflecte profunzimea parteneriatului de 32 de ani dintre cele două țări. Onorând semnificația istorică a sitului, așteptăm cu nerăbdare să restaurăm și să conservăm porțile istorice ale fostului Stadion Republican. Noul sediu va oferi o platformă solidă atât pentru relația noastră bilaterală, cât și pentru activitățile de cooperare pentru dezvoltare în deceniile următoare”, este comunicatul oficial al Ambasadei SUA.

Terenul de 5,2 hectare de pe strada Tighina va fi vândut Ambasadei SUA prin intermediul unui acord. Guvernul anunță că a inițiat procesul de negociere a documentului care va debloca procesul prin care acest teren din centrul capitalei, abandonat de aproape 17 ani, va putea fi valorificat, iar tot acest sector al Chișinăului va fi revitalizat. Se estimează că prețul de vânzare va fi de circa 15 milioane de Euro, însă toate datele finale vor fi făcute publice după ce echipa de negociatori va încheia toate procesele.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share