VIDEO: Subalternii lui Năstase și Sandu intimidează alegătorii din satul Peresecina

Partidul Șor, Poliția intimidează alegătorii, Peresecina, Orhei

Poliția și organele de forță se implică în mod brutal în procesul de votare din satul Peresecina, raionul Orhei, acolo unde în turul doi concurează reprezentantul Partidului Politic „ȘOR”, Victor Perțu și un candidat al Blocului ACUM. Oamenii sunt intimidați și amenințați, polițiștii umblă pe străzi și se fac presiuni, a declarat într-o conferință de presă vicepreședintele Partidului ȘOR, Marina Tauber. Formațiunea politică s-a adresat organelor electorale, observatorilor locali și internaționale și nu exclude că va cere anularea rezultatelor votului, se anunță în comunicatul publicat de formațiunea politică Partidul „Șor”.

Potrivit politicianei, Ministerul de Interne condus de Andrei Năstase, dar și reprezentanții altor structuri au trimis un adevărat desant la Peresecina. „La Peresecina, din primele ore ale dimineții acționează grupuri de desant ale organelor de forță, începând cu simpli polițiști până la lucrătorii operativi din comisariate, ofițeri și conducători ai organelor de anchetă, precum și angajați de rang înalt și colaboratori ai Serviciului de Informații și Securitate. Aceste persoane, îmbrăcate, în general, în haine civile circulă prin sat, practic fără să se ascundă, acostează cetățeni, speriindu-i și cerându-le să nu voteze candidatul Partidului „ȘOR”. De fapt, acțiunile operative ale poliției au început încă acum câteva zile, când poliția a reținut în plină stradă reprezentanții și agitatorii noștri și i-a dus la Orhei pentru a fi supuși unor interogatorii nemotivate”, a declarant Marina Tauber.

Ea a menționat că astfel de încălcări au fost înregistrate și în alte localități unde candidații Partidului ȘOR concurează în turul doi, precum orașul Taraclia, localitatea Clișova, Orhei, Ghiduleni, Rezina, etc, dar la Peresecina sunt cele mai grave. „Reprezentanții forțelor de ordine trimiși în sat de actuala guvernare, au trecut la presiuni și amenințări împotriva oamenilor simpli – alegătorilor. Îi vizitează acasă, îi „vânează” pe străzi și îi „filtrează” la intrarea în secțiile de votare. O astfel de obrăznicie și fărădelege din partea reprezentanților puterii în ziua alegerilor nu a mai fost întâlnită în istoria Republicii Moldova”, a menționat Marina Tauber.

Ea a anunțat că Partidul ȘOR a transmis sesizările de rigoare organelor abilitate și nu a exclus probabilitatea ca formațiunea să ceară anularea scrutinului. „Declarăm, oficial, că o astfel de ingerință a organelor de forță în favoarea unuia dintre concurenții electorali, și anume în favoarea candidatului puterii, reprezintă o amenințare pentru validarea alegerilor locale în Peresecina, din cauza încălcărilor grave”, potrivit reprezentantei Partidului ȘOR.

Amintim că Partidul ȘOR are candidați în turul doi pentru funcția de primar în 38 de localități.

Total
0
Shares
Total
0
Share