Politic

VIDEO // Tănase: Avem o situație tâmpită în Moldova. Economie nu avem, iar politicienii se laudă cu banii țigăniți de la UE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, a desființat laudele politicienilor care promit în campaniile electorale că vor stoarce cât mai mulți bani de la europeni sau din alte țări străine. În opinia lui Tănase această situație este una tâmpită, deoarece un stat independent ar trebui să existe în primul rând grație banilor proveniți din propria economie.

„Competiția pentru accederea la guvernare se dă pe promisiunea de cine mai bine va reuși să stoarcă bani de la europeni. Asta este, domnul Dodon și PSRM au zis că au fost la Moscova și ne dau jumătate de miliard de dolari, iar progresele raportate de Guvernul Maiei Sandu în ziua demiterii au fost sumele pe care au reușit să le aducă de la Uniunea Europeană. Suntem într-o situație foarte tâmpită, deoarece în mod normal statele există din banii pe care-i produc propriile economii, dar noi tot încercăm să vindem poziția geografică, ba la dreapta ba la stânga, mai țigănim niște bani și achităm pensiile și mai astupăm niște găuri, dar acest lucru nu va merge la nesfârșit.”, a declarat Alexandru Tănase în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

În opinia fostului președinte al Curții Constituționale, mai devreme sau mai târziu Republica Moldova va trebui să se unească cu România, deoarece interesul geopolitic față de teritoriul țării noastre ar putea dispărea și respectiv nu vom mai primi nici bani pentru a supraviețui.

Citește și: Mai mulți bani pentru sănătate: Spitalele vor fi finanțate în anul 2020 cu 11,5% mai mult decât în anii precedenți

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.