VIDEO // TERMOELECTRICA: Înregistrarea publicată de Renato Usatîi ar putea fi tocmai din anul 2015

Renato Usatîi, politician
 

În legătură cu videoul apărut în spațiul public, publicat de Renato Usatîi, “TERMOELECTRICA” S.A. informează că pe parcursul sezonului de încălzire 2022-2023, inclusiv din momentul recepționării păcurii 2022, până astăzi, 20.07.2023, nu a avut loc deversări, îngropări, avarii în procesul tehnologic de recepționare, transvazare, stocare și utilizare a păcurii.

”Filmarea respectivă poate fi de la un incident din 2015, când s-au scurs în sol o cantitate de păcură.

În perioada din 02 decembrie 2021 și până în prezent nu au fost organizate gropi pentru stocarea păcurei avarieri, doar în noiembrie 2022 s-a înlăturat o fisură pe conducta de condens.

Menționăm că pe perioada sezonului de încălzire în procesul tehnologic au fost utilizate 2 rezervoare de păcură, celelalte 2 rezervoare, vechi de peste 45 de ani, sunt neconforme și nefuncționale.

Pe parcursul sezonului de termoficare 2022-2023 au fost efectuate controale inopinate din partea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și Inspectoratul pentru Protecția Mediului, privind controlul asupra respectării normativelor de poluanți în aerul atmosferic prin prelevarea probelor de aer. S-a stabilit că: Termoelectrica a ținut evidența permanentă a compoziției, calității și cantității emisiilor de poluanți în atmosferă prin notificările din registru a investigațiilor ecologice de la secția de cazane și turbine. Depășiri ale emisiilor admisibile nu au fost constatate la indicatorii analizați: CO, NO2 și SO2, ca și în cadrul investigațiilor de laborator efectuate de o companie contractată.

Totodată, Laboratorul de Referință al Agenției de Mediu au fost prelevate probe de aer în vederea respectării condițiilor de mediu. Raportul de încercări nu denotă depășiri a emisiilor limite admisibile.

Reiterăm că pe parcursul perioadei de utilizare a păcurii Termoelectrica a informat opinia publică despre subiectul dat.

Regretăm speculațiile politizate apărute în spațiul public”, este reacția companiei.

Total
0
Shares
Total
0
Share