VIDEO // Tinerii Partidului „Renaștere”, care se întorceau de la Soci, ținuți la frontieră mai multe ore

Delegația de tineret a Partidului „Renaștere”, care se întorcea de la Soci ar fi fost ținută mai multe ore la vamă. Despre aceasta a scris liderul formațiunii, Natalia Parasca, scrie unimedia.info

”’Bun venit acasă’ de la Maia Sandu!

Delegația noastră de tineret a partidului ”Renaștere” care s-a întors de la Soci este reținută mai bine de opt ore la punctul de frontieră din Costești.

Polițiștii de frontieră moldoveni i-au scos pe tineri din autobuz fără explicații pentru o percheziție amănunțită a bagajelor. Unii din ei sunt chemați pentru „conversații prietenești”, fiind întrebați despre scopurile vizitei lor în Rusia. Tinerii sunt ținuți afară în ploaie. La vamă nici nu au unde să cumpere mâncare sau apă potabilă.

Vreau să fac un apel deschis către Sandu și întreaga conducere a Moldovei: cu ce au greșit acești tineri în fața țării lor?

De ce își permite poliția de frontieră o atitudine atât de obraznică față de propriii cetățeni?

Se pare că PAS va introduce în curând un nou articol în Codul Penal al Republicii Moldova: ‘Vizita amicală în Federația Rusă’!”, a scris Parasca pe Facebook.

„Pentru a minimiza riscurile de securitate, în toate punctele de trecere a frontierei de stat sunt aplicate protocoale stricte, impunând un control sporit pentru călători. Astfel că, grupul de persoane în cauză nu a fost o excepție, fiind efectuat un control suplimentar în conformitate cu prevederile legale”, este reacția oficială a IGPF.

Total
0
Shares
Total
0
Share