Politic

(video) Tiraspolul se înarmează cu sisteme GRAD, după ce Armata Națională a Moldovei a arătat că deține în dotare sisteme URAGAN!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pretinsa armată a regimului separatist din stânga Nistrului are în dotare lansatorul BM 21 – Grad, cu rachete de 122 de mm. Imagini cu noile mașini din dotarea separatiștilor au fost publicate de rg.ru. Sursa citată notează că în lume există cel mult 30 de astfel de mașini care pot fi montate atât pe roți de cauciuc, cât și pe șenile, transmite Deschide.md.

Noile mașini au în dotare patru blocuri cu 12 rachete. Astfel, mașina poate lansa 48 de rachete instantaneu: nu 40 ca modelele mai vechi. Mașinăria militară din Transnistria este amplasată pe un camion Kamaz 4310. Distanța maximă la care pot ajunge rachetele este de 20 de km. Aceste mașini au fost prezentate prima dată pe 2 septembrie cu ocazia așa-numitei zile a Independenței Transnistriei.

Noua mașină militară este prezentată ca și tehnică produsă de industria militară transnistreană. Totuși este greu de imaginat cum a putut regimul separatist să dezvolte un sistem de lansare de rachete similar cu cel care există în Federația Rusă. Amintim că, în 2014, Ucraina a denunțat Acordul care permitea trupelor ruse din Transnistria să se deplaseze pe teritoriul său. Atunci Rusia s-a plâns că nu mai poate să-și asigure trupele de ocupație din Transnistria cu tehnică și alte necesități.

Tiraspolul se înarmează cu sisteme Grad de ultimă generație, fabricate în TransnistriaTiraspolul se înarmează cu sisteme GRAD, după ce Armata Națională a Moldovei a arătat că deține în dotare sisteme URAGAN, eugen sturza, guvernul filip, pdm

Înarmarea Transnistriei ar putea fi considerată ca o reacție după ce Armata Națională a Moldovei a arătat că deține în dotare sisteme URAGAN. Șeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan, a inspectat tehnica militară a subunităţilor de artilerie.

Potrivit comandantului Comandamentului Forţe Terestre, colonelul Iurie Brumă, în cadrul revistei de front, desfăşurată la Centrul de instruire militară Ungheni, au fost verificate circa 40 de unităţi de tehnică şi armament – sisteme de artilerie 2A-36, sisteme de lansare în salve 9P-140 „Uragan”- precum şi maşini de conducere a focului de artilerie, dar şi alte mijloace de tracţiune, transportare şi încărcare.

Sursa a specificat că a fost testat şi gradul de pregătire a efectivului pentru exploatarea corectă a tehnicii şi posibilităţile de manevră a subunităţilor implicate. Tehnica militară şi armamentul au fost verificate în contextul planului de instruire al Armatei Naţionale.

loading...

Comments are closed.