Politică

VIDEO // Țîrdea, supărat foc pe avocatul poporului: „El cuvinte mai lungi de trei litere nu cunoaște”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul socialist Bogdan Țîrdea s-a arătat indignat de atitudinea avocatului poporului, Mihail Cotorobai. În cadrul ședinței din 15 decembrie a Comisiei politică externă și integrare europeană, parlamentarul a presupus că ombudsmanul nu cunoaște și nu poate pronunța „cuvinte mai lungi de trei litere”. Reacția vine după ce Mihail Cotorobai a criticat cartea „Societatea civilă a Republicii Moldova: sponsori ai ONG-urilor, războaie culturale”, semnată de deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM), transmite Telegraph.md, cu referire la Newsmaker.md

În timpul ședinței de marți a Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană, deputații au examinat și un proiect de lege privind instituirea Avocatul Antreprenorilor. În discuție a fost amintită opinia avocatului poporului cu privire la inițiativă. În acel moment, deputatul PSRM Bogdan Țîrdea a pus la îndoială profesionalismul ombudsmanului.

„Să vă spun un exemplu, numai să nu râdeți. Eu am lucrat timp de 20 de ani la o carte pe care am scris-o, cu 1500 de citate, peste 1000 de rapoarte financiare, 800 de monografii utilizate în engleză, franceză, etc. Nimeni acea carte nu a citit-o, toți au început să o critice, așa-zisa „societate civilă”, baronii, milionarii ăștia, eu înțeleg. Dar când a ieșit avocatul poporului, domnul Cotorobai, care habar nu are ce-i în cartea aceea… Eu presupun că el cuvinte mai lungi de trei litere nu cunoaște, nu le poate pronunța. A ieșit și public m-a călcat în picioare”, a declarat Bogdan Țîrdea.

IGP reacționează la protestul agricultorilor: Vă îndemnăm să cooperați cu organele de drept

loading...

Comments are closed.