Politic

(video) Traian Băsescu o contrazice pe Maia Sandu: Nu poți să ceri demisia cuiva fără să propui o alternativă destoinică

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu a fost contrazisă pentru a câta oară de către Traian Băsescu, care nu a ezitat să o readucă cu picioarele pe pământ pe lidera PAS. De data aceasta, fostul președinte al României a catalogat drept populisme declarațiile de genul demisiilor procurorilor și a prim-miniștrilor.

În cadrul unui briefing de presă, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, l-a menționat pe Vladimir Zelenskii și declarațiile acestuia, prin care a anunțat că demisii care ar zdruncina sistemul corup, totodată, oferind și exemplul Armeniei, care la fel încearcă să lupte cu corupția. Sandu spune că și țara noastră trebuie să facă același lucru.

Totodată, fostul președinte al României, Traian Băsescu, în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, a declarat că aceste declarații sunt doar populisme ieftine. „Sunt lucruri pe care le poți face, ca președinte în Ucraina, sau premier în Armenia, dar problema este că dacă ceea ce faci este populism sau responsabil. Spun din experiența unui șef de stat, nu poți să vii și să spui, demisia guvernului, parlamentului etc. fără să spui în același timp cine îi înlocuiește.” spune Traian Băsescu.

Fostul președinte al României, spune că aceste cerințe, nu sunt nici pe departe echivalente cu cererea de demisie a unui șef de grădiniță, căruia îi găsești imediat înlocuire. Ceri demisia unui șef de Guvern sau a unui Parlament, lăsând o țară nefuncționabilă.

loading...

Comments are closed.