Alte știri

(video) Trei bărbați reținuți pentru șantaj! Au cerut de la doi tineri 6000 de euro aplicând violența fizică

Pinterest LinkedIn Tumblr

Trei bărbaţi cu vîrste cuprinse între 24 şi 49 de ani, domiciliaţi în municipiul Chişinău, membri ai unui grup criminal, au fost reţinuţi, fiind suspectaţi de şantaj.

Bărbaţii au fost reţinuţi în cadrul urmăririi penale efectuate de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale şi ofiţerii Direcţiei generale urmărire penală şi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii.

S-a stabilit că de la sfîrşitul lunii decembrie 2017, bănuiţii, urmărind scopul dobîndirii bunurilor altor persoane prin şantaj, au ameninţat şi au aplicat violenţa fizică asupra a doi tineri sub pretextul existenţei unei datorii, cerînd de la victime transmiterea sumei de 6 000 euro.

În urma acţiunilor de documentare realizate, la 26 iunie curent, în momentul primirii mijloacelor băneşti extorcate, unul dintre făptuitori a fost reţinut în flagrant delict. Al doilea bănuit a fost reţinut în momentul cînd încerca să evadeze de la faţa locului, iar al treilea făptuitor a fost reţinut în rezultatul percheziţiei efectuate la domiciliul acestuia.

Asupra suspecţilor au fost depistate şi ridicate mijloacele tehnice de comunicare utilizate la comiterea infracţiunii, precum şi mijloacele băneşti primite de la victime sub controlul procurorilor şi poliţiştilor.

În caz de condamnare, făptuitorii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 11 la 13 ani.

loading...

Comments are closed.