VIDEO // Trei bărbați ucraineni au plătit 10 mii grivne pentru a trece ilegal frontiera cu Republica Moldova

În ultimele 24 de ore, pe segmental de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Tudora au fost înregistrate două treceri ilegale a frontierei moldo-ucrainene. Depistați au fost trei bărbați ucraineni, unul dintre ei a declarat că achitase 10 mii grivne pentru a ajunge în Republica Moldova.

În primul caz, cu ajutorul sistemului de supraveghere aeriene a frontierei (dronă), patrula mobilă a surprins două persoane în timp ce traversau în mod fraudulos granița dispre Ucraina. La fața locului s-a constatat că persoanele sunt cetățeni ucraineni.

Cel de-al doilea caz a fost consemnat la câteva ore diferență, unde o altă patrulă a Poliției de Frontieră a depistat un străin pe direcția localității Palanca. Persoana a fost identificată ca tânăr ucrainean. În timpul audierilor,tânărul a mărturisit că fusese ajutat, contra sumei de 10 000 grivne, să ajungă la frontieră cu Republica Moldova.

În cadrul documentării cazurilor, cei trei bărbați au solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldova. Cercetările sunt continuate de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST, persoanele fiind prezentate Inspectoratului General pentru Migrație.

Total
0
Shares
Total
0
Share