Alte știri

(Video) Trupul episcopului Dionisie Erhan, din satul Bardar, a fost găsit neputrezit după 75 de ani de la moartea sa!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Au fost găsite rudele îndepărtate ale episcopului Dionisie Erhan, trupul căruia a fost descoperit neputrezit la mănăstirea din Suruceni (Ialoveni), după 75 de ani de la moartea sa. Rudele sale au rămas uimite de cele întâmplate și spun că este o adevărată minune. „Iată asta-i casa părintească care a fost, dar nu mai este acolo. A dispărut tot”, a spus strănepotul său pentru Publika TV.

Gheorghe David are 78 de ani și este unul dintre puținii strănepoți ai episcopului Dionisie Erhan, care a mai rămas în viață. El spune că avea doar trei ani atunci când episcopul a decedat. „El era credincios tare. El nu se uita la alte lucruri, el se ocupa numai cu credința, cu religia. Numai în credință. El avea credință într-însul și numai cu asta se ocupa”, a spus Gheorghe David.
 
Ierarhul Dionisie Erhan era dintr-o familie cu opt copii, el fiind al cincilea la părinți. Strănepotul episcopului spune că a început să-i cerceteze biografia abia prin anii 80. Rudele au adunat într-o carte toate informațiile din arhivă. „A suferit și de un fel de boală, nu știu cum se mai spune zahăr. Și-a revenit. El a spus că mai departe nu poate lucra și e scris despre lucru ista”, a spus strănepotul.
 
În apropiere de centrul satului Bardar, raionul Ialoveni, s-a aflat și casa părintească a episcopului. „De aici de unde începe gardul ista și până acolo, iată până acolo a fost casa lor. Casa era din nuiele, muruită cu lut, cu ferestre cum erau din vechime și cu obloane”, a mai spus Gheorghe David.
 
Amintim că Mitropolia Basarabiei a inițiat un demers către Sinodul Mitropolitan, pentru canonizarea episcopului. Între timp, și reprezentanții Mitropoliei au inițiat cercetări minuțioase a biografiei ierarhului și abia după asta, urmează să ia o decizie. „Mănăstirea Suruceni aparţine bisericii ortodoxe din Moldova, de aceea dânşii pot să înainteze de asemenea ca să fie canonizat, dar moaştele se vor afla în mănăstirea noastră”, a spus ÎPS Vladimir, mitropolitul Moldovei.
 
Ierarhul Dionisie Erhan a mai fost episcop vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului, dar şi episcop de Ismail și Cetatea Albă.

loading...

Comments are closed.