Politic

VIDEO // Tudor Deliu, despre propunerea PDLM, către PAS și DA de înaintare a unui candidat unic: „Cu părere de rău, am primit răspuns prin troli, dar nu de la conducerea PDA și PAS”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ex-președintele PLDM, Tudor Deliu a declarat că partidul său a venit cu o propunere către PAS și PPDA de unificare a forțelor de dreapta și desemnarea unui candidat unic, dar fără succes, transmite Telegraph.md

Deliu afirmă că liderii celor două partide de dreapta încă n-au răspuns clar la această propunere, preferând să se eschiveze, înaintând ca răspuns atacurile trolilor partidelor în cauză:

 „Partidul Liberal Democrat tot timpul a fost pentru unificarea forțelor de dreapta. În anul 2016, atunci când Maia Sandu nu avea practic nici organizație, noi am fost cei care am susținut-o masiv pe Maia Sandu la funcția de președinte al Republicii Moldova, fără ca să înaintăm noi candidat, chiar dacă am putut să facem acest lucru. Mai apoi, mă refer la alegerile din Chișinău, ultimele alegeri parlamentare, când iarăși am cedat la ședința Consiliului politic în favoarea unificării dreptei, dar până la sfârșit am văzut că totuși nu se ține cont de aceasta. Respectiv și acum, în procesul de înaintare a candidaturilor, la data de 19 august Biroul permanent central, împreună cu toți președinții organizațiilor teritoriale, am decis să ieșim cu un apel către Platforma Demnitate și Adevăr și, respectiv, PAS, să creăm un bloc electoral pentru a înainta un singur candidat. Am primit răspuns mai întâi prin trollii partidului și nu de la organele colegiale așa cum ar trebui să fie într-un partid. Au fost fel de fel de speculații…”, a declarat Deliu într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Citește și: BREAKING NEWS // Igor Dodon și-a anunțat candidatura la prezidențialele din acest an

loading...

Comments are closed.