Alte știri

(video) Ultima oră! Discuțiile PSRM-ACUM s-au blocat în funcții! Maia Sandu și Năstase vor toate funcțiile din stat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Zinaida Greceanîi, președinta Fracțiunii Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, a declarat pentru presă după a doua rundă de discuții cu fracțiunile Platforma DA și Partidul Acțiune și Solidaritate, că discuțiile cu Maia Sandu și Andrei Năstase s-au blocat în funcții.

Greceanîi a declarat că pozițiile au rămas aceleași la colegii din blocul ACUM, aceștia insistând ca funcția de Președinte al Parlamentului, dar și cea de Prim-ministru să le aparțină numai lor.

„Pozițiile au rămas aceeași, inclusiv și la Blocul ACUM. Maia Sandu și Andrei Năstase vor ca noi să votăm Prim-ministrul lor, dar și Președintele Parlamentului din partea blocului ACUM, tot pachetul lor de legi, și pe urmă mai vedem. Vă dați foarte bine seama că noi ca o forță politică cu cei mai mulți deputați în Parlament, desigur că nu putem accepta aceste lucruri. Noi am consultat fracțiunea și noi desigur că nu putem să cedăm funcția de speaker a Parlamentului. Așa e normal într-o țară parlamentară ca partidul cu cele mai multe voturi să obțină ceva, iar noi le-am propus ca funcția de Președinte al Parlamentului să fie din partea PSRM. Ei au rămas să se gândească. Noi nu avem ce ne gândi, iar poziția noastră este clară.”, a declara lidera PSRM, Zinaida Greceanîi.

Liderul PSRM a declarat că partidul pe care-l conduce urmează să convoace Consiliul Republican pentru ca să analizeze și oferta PDM.

 „Săptămâna aceasta noi vom convoca Consiliul Republican să luăm o decizie și în privința blocului ACUM și în privința unei alte decizii. Noi ne-am dorit și am considerat că este foarte normal să fie poziția pentru blocul ACUM. Decizia este suverană a partidului și a fracțiunii, a concis Greceanîi. 

 

loading...

Comments are closed.