Alte știri

(video) Ultima oră! Singurul candidat INDEPENDENT pentru funcția de Primar al Chișinăului NU a fost înregistrat în cursa electorală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia Electorală Centrală a refuzat să-l înregistreze pe Ruslan Codreanu în calitate de candidat independent la funcția de primar al municipiului Chișinău. 

Conform autorităților, Codreanu ar fi avut mai încălcări la completarea listelor de subscripție.

Membrii Consiliului Electoral nu au validat 1200 de semnături, pentru că acestea ar fi fost false.

„Poate sunt anumite erori umane, greșeli de tipar. A fost greu să colectezi semnături, cerând oamenilor date cu caracter personal, într-o țară în care lipsa de încredere a atins cote maxime.

Mulți oameni refuzau să ofere seria de la buletine, nu uitați că aceste semnături au fost colecționate prin parcuri, oameni scriind din picioare. Cu siguranță greșeli au fost. Dar nu 1200 de semnături.. 100, 200, hai 300.. Dar 1200?”, a scris Codreanu pe Facebook.

Imediat după ce a fost anunţată decizia, Ruslan Codreanu a făcut declaraţii de presă. Acesta a spus că va merge în instanţă şi va contesta decizia Consiliul de Electoral de Circumscripţie Chişinău. 

„Vă mulțumesc că sunteți aici și vreau să mulțumesc celor 10 454 de susținători care deja fac parte din echipa mea, fie prin semnătura care au depus-o,fie prin donație, fie prin munca care au depus-o în campania de colectare a semnturilor. Indiferent de jocurile unora sau de interesele de partid ai altora, eu nu avea să fiu aici dacă nu avea să fie cei 10545 de susținători. Noi din prima zi am fost boicotați așa cum declarat anterior, pe lângă listele care au fost eliberate mai târziu, cu cinci zile mai târziu pentru un candidat independent asta înseamnă doar 14 zile de colectare a semnăturilor. Trezorierul nici până în ziua de astăzi nu s-a lămurit a cui este responsabilitatea, fie că este a Comisie Electorale Centrale fie că este a colegilor de la Consiliul Electoral de Circumscripție. Timp de două săptămâni au făcut ping pong între FISC, CEC și Consiliul Electoral Central și ne purtau de la unu la altul nu vroiau să accepte raportul financiar.”, a declarat Codreanu.

Știrea se actualizează…

loading...

Comments are closed.