Social

VIDEO // Un angajat al DP mun. Chișinău riscă 5 ani de închisoare pentru corupere pasivă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un angajat al Secției supraveghere transport și circulație rutieră a Direcției de Poliție mun. Chişinău a IGP al MAI a ajuns în vizorul ofițerilor Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI. Cazul a fost documentat, fiind bănuit de corupere pasivă.

Conform informațiilor denunțătorului, bănuitul ar fi pretins şi eventual a primit suma de 1000 de lei, pentru a nu iniția expertiza auto-tehnică a unui accident rutier.

La 18 martie 2020, drept consecința a măsurilor speciale de investigații și celor de urmărire penală, bănuitul a fost prins în flagrant, în timpul acceptării banilor, transmiși sub controlul SPIA.

În repercusiune, a fost inițiată o cauză penală în baza indicilor infracțiunii prevăzute de art.324 alin (4) Cod penal (Corupere pasivă).

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 1000 la 2000 unităţi convenţionale și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

Citește și: Un bărbat din satul Milești a fost găsit mort după întâlnirea cu concubina sa

loading...

Comments are closed.