Alte știri

VIDEO // Un bărbat din capitală a fost reținut după ce ar fi sustras o bicicletă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un individ în vârstă de 36 ani, a fost reținut pe urme fierbinți de către ofițerii de investigație a sec. Buiucani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, după ce ar fi sustras o bicicletă dintr-un bloc de locuit de pe strada Alba Iulia.

Potrivit datelor constatate, bănuitul a intrat în scara blocului unde a observat bicicleta pe hol și deteriorând lacătul de protecție a sustras-o, ulterior părăsind locul faptei. Prejudiciul cauzat proprietarului constituie 7 500 lei.

În cadrul acțiunilor procesual penale bărbatul și-a recunoscut vinovăția. Este de menționat că acesta nu este la prima abatere anterior fiind judecat pentru infracțiuni similare.

Actualmente el este cercetat pentru furt, care conform legislație prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 32 000 lei la 67 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

În acest context, Poliţia Capitalei intervine cu următoarele recomandări:

– Dotaţi bicicleta cu dispozitive antifurt

– Legaţi roata din faţă sau spate cu un cablu de oţel sau lanţ, de un obiect fix (stâlp, grilaj, poartă)

– În coşul bicicletei nu lăsaţi diferite bunuri materiale

– Pentru depozitarea bicicletei pe o perioadă îndelungată, este recomandat să fie păstrată într-o încăpere cu acces limitat.

Citește și: Informațiile actualizate privind infecția COVID-19 la nivel național

loading...

Comments are closed.