Alte știri

VIDEO // Un bărbat din Șoldănești s-a ales cu dosar penal, după ce a urcat beat la volan

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 42 ani, din raionul Șoldănești, s-a ales cu dosar penal după ce a băut și s-a urcat la volan.

La data de 7 decembrie, în jurul orei 20,00, un echipaj de poliţie din cadrul IP Criuleni, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în satul Hrușova raionul Criuleni, a observat un automobil de marca VAZ- 2107 care se deplasa haotic. Astfel, polițiștii au oprit mașina pentru control.

Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii l-au pus să sufle în alcooltest, însă bărbatul a refuzat manifestând un comportament agresiv. De asemenea, șoferul a refuzat de a fi condus pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge, ignorând astfel să se conformeze cerințelor legale, astfel fiind aplicată forța fizică și imobilizat.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanţe cu refuzul, împotrivirea sau eschivarea conducătorului mijlocului de transport de la testarea alcoolscopică, de la examenul medical în vederea stabilirii stării de ebrietate şi a naturii ei sau de la recoltarea probelor biologice în cadrul acestui examen medical.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

loading...

Comments are closed.