VIDEO // Un cetățean străin căutat de Interpol pentru atacuri cibernetice, a fost reținut la frontiera cu Ucraina

 

Membrul unui grup criminal organizat specializat în atacuri informatice, dat în urmărire internațională de către autoritățile Azerbaidjanului, a fost reținut în punctul de trecere a frontierei de stat Otaci. Bărbatul, cetățean azer, avea emis pe numele său mandat de arestare în vederea extrădării.

Ieri, 6 iulie 2023, pe sensul de intrare în Republica Moldova, printre călători a fost depistat străinul în vârstă de 36 de ani, care s-a legitimat la controlul de frontieră cu pașaport ucrainean. În cadrul procesării datelor din pașaport și verificării suplimentare, poliţiştii de frontieră au constatat că de fapt bărbatul este cetățean al Azerbaidjanului și, în baza de date INTERPOL, acesta figura ca dat în căutare internațională.

De asemenea, conform materialelor parvenite din partea Direcției Cooperare Polițienească Internațională a fost confirmat că persoana este cetățean azer și este căutat de către autoritățile de ocrotire a normelor de drept din țara de baștină cu scop de arest și extrădare.

În fapt, bărbatul a fost plasat în izolatorul de detenție preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Edineț, iar astăzi polițiștii de frontieră au asigurat transferul acestuia la Chișinău pentru continuarea investigațiilor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Total
0
Shares
Total
0
Share