VIDEO // Un cetățean ucrainean a fost prins mituind o polițistă de frontieră pentru a trece ilegal

Un cetățean străin a încercat să mituiască o poliţistă de frontieră, pentru ca angajata să îi faciliteze autorizarea trecerii frontierei de stat, în lipsa certificatului de competență a conducătorului auto.

În data de 18 martie 2024, în punctul de trecere a frontierei Sculeni s-a prezentat pe sensul de ieșire din R. Moldova un cetățean al Ucrainei, conducând un ansamblu rutier.

Conform procedurilor legale, bărbatul de 33 de ani a fost supus controlului de rigoare, fiind înmânat un set de documente într-o folie, în care au fost identificate mijloace financiare. La solicitarea polițistei de frontieră de a lua banii, șoferul a răspuns că actele lui pentru dobândirea cetificatului de competență sunt în proces de perfectare și deoarece nu le deține, a considerat o modalitate pentru a i se facilita trecerea frontierei. La fața locului a fost solicitată grupa operativă din cadrul Direcției Regionale Vest pentru documentarea cazului.

Menționăm că, conducerea Poliției de Frontieră NU tolerează corupția în rândul angajaților și a dispus continuarea verificărilor amănunțite în punctele de trecere a frontierei, dar și pe sectorul „verde” al frontierei. Orice abatere va fi prompt investigată și sancționată conform legii.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share