VIDEO // Un cetățean ucrainean a fost reținut în timp ce încerca să intre ilegal în Republica Moldova

Un cetățean ucrainean, a fost reținut la doar 10 metri de linia de frontieră. Acesta  intenționa să ajungă în Republica Moldova, cu scop de a se angaja în câmpul muncii, relatează Telegraph.md

Deoarece au fost sistate punctele de trecere din proximitate și nu deținea actele de călătorie în original, bărbatul a încercat, fraudulos, să treacă frontiera de stat.

În dimineața zilei de 18 martie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Perjei a parvenit informația de la grănicerii ucraineni precum că a fost observată o persoană cum înaintează dinspre Ucraina spre Republica Moldova. Între timp, patrula care desfășura misiunea de serviciu în regiunea apropiată locului unde a fost văzută persoana, a intervenit cu reținerea acesteia. Astfel, pe direcția localităților Valea Perjei (RM) – Dimitrevka (UCR) a fot reținut un bărbat, care s-a legitimat în baza unei copii a actului de identitate ca cetățean ucrainean de 35 de ani. Conform procedurilor, persoana a fost escortată la sediul Sectorului unde a declarat că activează în calitate de cioban în localitatea vecină, din Ucraina. Acesta a recunoscut intenția de a trece ilegal frontiera de stat, în speranța că în Republica Moldova își va găsi un loc de muncă plătit și va fi tratat corespunzător de către angajator.

Pentru fapta sa, persoana riscă o amendă prevăzută de art. 362 al. 1 Cod Penal al RM în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani. Până la stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii, tânărul ucrainean a fost reținut pentru 72 de ore.

Citește și: VIDEO // TRAGEDIE la Bălți: Un motociclist și pasagera sa au murit în urma unui accident

Total
0
Shares
Total
0
Share