VIDEO // Un cuplu a fost reținut, după ce și-a amenajat la domiciliu un mini laborator de creștere a canabisului

Doi soți de 29 și, respectiv 28 de ani, sunt cercetați penal după ce și-au amenajat la domiciliu, un mini laborator de creștere a drogurilor.

Activitatea infracțională a suspecților a fost documentată timp de o lună de ofițerii Direcției de combatere a criminalității organizate a INI, în comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Ciocana, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău – Oficiul Ciocana.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigaţie şi a acţiunilor de urmărire penală s-a stabilit că drogurile erau procurate prin intermediul aplicației „Telegram”, iar altele de către consumatorii finali şi diferiţi intermediari prin metoda tranzacţiilor prin rețelele de plăţi electronice.

Mijloacele băneşti transmise în continuare pe conturile sistemului de plăţi electronice erau transferate în continuare pe alte conturi curente înregistrate după diferite bănci care activează pe teritoriul Republicii Moldova, de pe care se extrăgeau bani dobândiți în urma comercializării drogurilor.

În cadrul efectuării percheziției la domiciliul suspecților din mun. Chișinău, polițiștii au depistat o odaie special amenajată cu diferit utilaj pentru creșterea marijuanei (cannabis).

Ambii au fost recunoscuți în calitate de bănuiți, iar bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare în proporţii deosebit de mari.

Conform legislației în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

În continuare se întreprind acțiuni în vederea stabilirii tuturor persoanelor implicate.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share